RWE Gas nabízí za akcii SČP 4515 korun, za akcii STP 5009 korun

01.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 1. března (ČTK) - Německá plynárenská společnost RWE Gas, která v Česku vlastní dovozce plynu RWE Transgas, vyhlásila nabídku na odkup akcií od menšinových akcionářů Severočeské plynárenské (SČP) a Středočeské plynárenské (STP). Za jednu akcii SČP nabízí 4515 korun, za akcii STP nabízí 5009 korun. Nabídku zveřejnila v dnešních Hospodářských novinách.

Firma RWE Gas koupila menšinové podíly v obou uvedených plynárenských distributorech loni v prosinci od společnosti Wintershall Erdgas. Už předtím v nich ale předtím držela většinu. V SČP svůj podíl navýšila až na 72,03 procenta a v STP na 82,15 procenta. V souladu s obchodním zákoníkem tak nyní učinila akcionářům povinnou nabídku převzetí.

Nabídka na odkup akcií platí čtyři týdny od zveřejnění inzerátu a RWE ji chce financovat pomocí půjčky od své mateřské firmy. Nabídku schválila v pondělí 20. února Komise pro cenné papíry.

Akcie SČP v úterý na pražské burze ukončily obchodování na vedlejším trhu na úrovni 6179 korun. Akcie STP se na vedlejším trhu obchodovaly za 8100 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK