Akcie pražské burzy nervózně očekávaly zveřejnění výsledků ČEZ

21.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. března (ČTK) - Akciový trh pražské burzy, který od pondělí sleduje nový kurzový indikátor PX, dopoledne očekával zejména zveřejnění výsledků ČEZ. Při zhruba procentním růstu akcií CME ztrácel PX v 11:30 přibližně 0,62 procenta na 1545 bodu. Výsledky zveřejnila burza.

"Trh nervózně očekával výsledky ČEZ, které nakonec výrazně předčily očekávání trhu, a tak se situace i na ostatních akciích zlepšila," uvedl makléř společnosti Patria Finance Ronald Schubert. "ČEZ také představil projekce zisku na rok 2006 ve výši 26,7 mld. korun, přičemž naše očekávání je zisk okolo 26 mld. korun," dodal Schubert. Podle údajů burzy byly akcie ČEZ v 11:30 okolo 828,7 bodu, tedy zhruba o procento níže ve srovnání s s pondělní závěrečnou hodnotou.

Akcie Zentivy podle informací společnosti Patria Finance prochází korekcí a kopírují tak vývoj na farmaceutických akciích v Maďarsku, které klesají řádově o 1,5 procenta. Český Telecom se zdá být velmi silně poptáván okolo úrovně 520 korun.

"Objemy jsou poněkud slabší, pouze ČEZ se vymaňuje z průměru," shrnul dopolední obchodování Schubert.

Skupině ČEZ podle předběžných neauditovaných výsledků, které dnes oznámila firma, loni vzrostl čistý zisk o 56 procent na 22,3 miliardy korun. Samotné společnosti ČEZ v loňském roce vzrostl neauditovaný čistý zisk o 70 procent na rekordních 17,6 miliardy korun. ČEZ tak byl loni nejziskovějším podnikem v České republice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK