Hartmann-Rico reaguje na individuální potřeby zákazníků

30.03.2006 | , Hartmann
Tiskové zprávy


Výrobky společnosti Hartmann-Rico od ledna dodává nový distributor. Na základě rozhodnutí komise pro výběrová řízení se výhradním distributorem produktů Hartmann-Rico stal ČSAD Hodonín. Tento dodavatel logistických služeb poskytuje firmě Hartmann-Rico od 1.ledna 2006 své služby jak v České republice, tak na Slovensku.

Hlavním důvodem pro změnu dodavatele distribuce byla proměna logistického trhu během posledních let. „Zákazník nyní požaduje daleko specifičtější služby a na distribuci výrobků klade zvýšené nároky,“ uvedl člen výběrové komise Kolínský. S předchozím distributorem, firmou DHL Express, Hartmann-Rico spolupracoval již pět let.


Výběrového řízení se zúčastnilo dvanáct subjektů pro distribuci v České republice a osm pro Slovenskou republiku. Hartmann-Rico si již v předstihu vytipoval několik firem, které by mohly jeho požadavkům vyhovět. Důraz byl kladen především na flexibilitu firmy a její schopnost navrhnout několik možných logistických řešení reagujících na individuální potřeby zákazníků.


Všichni účastníci řízení dostali stejné zadání, jehož nejdůležitější částí byl dotazník rozdělený do několika okruhů podle jednotlivých oblastí logistických služeb. Dalším úkolem bylo vypracování návrhu řešení logistiky a určení ceny za dodané služby.


Právě ČSAD Hodonín vypracovala nejflexibilnější a nejreálnější návrh, který vyhovuje aktuálním potřebám logistického trhu. „Nový systém odpovídá momentálním potřebám zákaznických skupin, je schopen se jim individuálně přizpůsobit,“ poukázal na výhody nového logistického systému člen komise Kolínský a dodal: „Celý systém navíc vychází z jednotného rámce, takže můžeme využít synergických efektů.“

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy