Neláká vás výlet na strašidelný hrad?

10.04.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Víkend před vámi, děti s manželkou by chtěly jet někam na výlet a vy nemáte žádný plán? Pokud máte rádi kulturní památky, co takhle navštívit v okolí nějaký zajímavý hrad nebo zámek?

Téma týdne: Tipy na rodinný výlet

Další víkend před vámi, děti s manželkou se vás stále ptají kam pojedete na výlet a vás nic nenapadá? Pokud máte rádi kulturní památky, navštivte v okolí nějaký strašidelný hrad nebo zámek. Manželka ocení starodávné oblečení, děti si prohlédnou rytířské brnění a vy si po nahlédnutí do hladomorny můžete dopřát např. grilovanou klobásku s pivem. Nezní to jako nádherný rodinný výlet?

Kam na rodinný výlet
Mezi nejznámější hrady a zámky v České republice patří Bezděz, Bítov, Bouzov, Grabštejn, Helfenburk, Helfštýn, Houska, Karlštejn, Kašperk, Kokořín, Kost, Křivoklát, Loket, Pecka, Pernštejn, Pražský hrad, Rabí, Rožmberk, Šternberk, Štramberk, Trosky, Valdštejn, Velhartice, Zvíkov, Hluboká, Hradec nad Moravicí, Konopiště, Kratochvíle, Kuks, Lednice, Litomyšl, Opočno, Orlík, Slavkov, Úsov, Valtice, Velké Losiny, apod. Kromě prohlídky nabízí české hrady a zámky svým návštěvníkům také různé pohledy do historie českých panovníků, rozličné galerie a výstavy (např. historických obrazů či loveckých zbraní), ukázky rytířských zápasů, zajímavá zvířata, atd.

Kolik za prohlídku zaplatíte
Některé hrady a zámky, jako např. Hluboká či Bouzov, jsou otevřené jen část roku a jiné (Karlštejn či Špilberk) téměř celý rok. Vstupné například na Karlštejně činí pro dospělého 130 až 300 korun podle prohlídkové trasy a pro dítě do 15 let 70 až 150 korun. Na Hradě Bouzov zaplatí dospělý 100 až 140 korun a dítě do 15 let 50 až 70 korun. Detailní informace o českých hradech zámcích si můžete přečíst např. na internetových stránkách zaměřených na kulturní památky (http://www.hrady.cz/, http://www.zamky-hrady.cz/).

Tip na závěr
Plánujete v současné době svatbu a přemýšlíte o nějakém neobvyklém avšak romantickém místě? Zkuste si představit svatební obřad v některém z českých hradů nebo zámků, svatební fotky s kouzelným pozadím,  nezapomenutelné okamžiky, ... Neláká vás to?

 
Další finanční tipy a triky najdete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky