ÚOHS povolil spojení společností Metrostav a Terrafin Group

17.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. května (ČTK) - Společnost Metrostav může převzít 50procentní podíl ve stavební firmě Terrafin Group. Spojení soutěžitelů povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, sdělil mluvčí úřadu Kristián Chalupa.

Spojení podle úřadu nezvýší tržní sílu firem natolik, aby to vedlo ke vzniku nebo posílení dominantního postavení. "Spojení rovněž nepovede k omezení vstupu nových soutěžitelů na relevantní trhy," uvedl Chalupa.

Terrafin Group je majitelem společnosti Zakládání staveb, která se podílela mimo jiné na výstavbě administrativního centra Zlatý Anděl, rekonstrukci Slovanského domu, kolektorech v centru Prahy a výstavbě pražského metra. Společnost Zakládání staveb je již nyní významným subdodavatelem Metrostavu.

"Metrostav touto transakcí získá přístup k moderním technologiím, a výrazně tak zvýší technický potenciál," řekl ČTK mluvčí Metrostavu František Polák.

Metrostav loni zvýšil výkony téměř na 20,9 miliardy korun, což je meziroční nárůst o více než pětinu. Ke konci loňského roku ve firmě pracovalo kolem 3300 lidí, zhruba o 200 více než předloni. Firmu vlastní slovenská společnost Doprastav, která drží 67 procent akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK