Synot Tip zavedl sázení s čipovou kartou a čeká růst tržeb

28.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. června (ČTK) - Provozovatel kurzových sázek, společnost Synot Tip, zavedl sázení pomocí čipové karty. Kartu lze používat na 500 speciálních terminálech umístěných hlavně v barech a hospodách; do konce roku by jich mělo v Česku být ještě o 300 více. Od čipových karet firma očekává růst tržeb na terminálech o 30 až 40 procent. Zástupci holdingu Synot to oznámili na dnešním setkání s novináři. Držitel čipové karty může podávat sázky na terminálech samostatně, zatímco běžné sázení se neobejde bez asistence obsluhy.

Průměrné měsíční tržby jednoho terminálu jsou kolem 70.000 korun, řekl ČTK výkonný ředitel Synot Tip Zdeněk Brázdil. V budoucnu by chtěl Synot Tip s terminály, které provozuje jako jediný v Česku, proniknout i na zahraniční trhy. V první řadě na Slovensko, do Polska či na Ukrajinu, uvedla ředitelka holdingu Synot Kateřina Luisa Daňhelová.

Čipovou kartu lze bezplatně získat po vyplnění smlouvy. K aktivaci je nutné vložit alespoň 300 korun na sázkové konto, jehož stav se mění podle úspěšnosti hráče. Karta je chráněná kódem PIN. Do konce září bude Synot Tip účtovat držitelům karet při sázení jen polovinu poplatku, který činí deset procent z objemu sázky.

Karty chtěl Synot Tip původně zavést již počátkem roku, aby stihl sázkařské hity letošního roku: zimní olympiádu a hlavně mistrovství světa ve fotbale. Získávání povolení se ale u ministerstva financí protáhlo. Synot Tip kvůli tomu také upravil cíl stát se do dvou let třetí firmou na trhu kurzových sázek; lhůtu si prodloužil na 2,5 roku, doplnila Daňhelová.

Firmě Synot Tip patřilo loni objemem přijatých sázek páté místo na trhu s podílem asi pět procent. Lépe na tom byly společnosti Tipsport, Fortuna, Chance a Sazka. Výší základního kapitálu 198,1 milionu korun je nyní Synot Tip druhý nejsilnější na trhu za Sazkou. Celkový objem kurzových sázek loni v Česku vzrostl na rekordních 11,4 miliardy korun.

Synot Tip provozuje také kamenné pobočky, kterých má asi 180, a sázení pomocí telefonu, kde eviduje asi 10.000 uživatelů. V budoucnu chce nabízet i sázení přes internetové stránky, které zatím v Česku není povolené. Rozvoj terminálů by to ale nepoznamenalo, protože internet a terminály jsou podle Daňhelové určené pro rozdílné skupiny zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK