HN: ČSA zvažují zrušit přímé linky do čtyř evropských měst

17.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. srpna (ČTK) - Z letového řádu Českých aerolinií zřejmě zmizí přímé linky do čtyř evropských měst: Corku, Edinburghu, Splitu a Sarajeva. "Lety do těchto destinací jsou skutečně adepty na zrušení," potvrdil dnešním Hospodářským novinám prezident ČSA Radomír Lašák. ČSA zřejmě přestanou létat na těchto linkách již tuto zimu. Hlavním důvodem je, že tyto lety jsou v zimě málo obsazené.

ČSA je chtějí zrušit v situaci, kdy se potýkají s mnohamilionovou ztrátou, podotýkají HN. Na druhou stranu však vedení firmy zvažuje, že některé linky zavede. Mluví se hlavně o rozšíření linek na dálkových spojích. Lašák již letos na jaře řekl, že ČSA by se chtěly víc zaměřit na východní trhy.

Na linkách do Asie je relativně menší konkurence, a to především díky absenci nízkonákladových linek. "V této chvíli analyzujeme trh a případné náklady a výnosy na linkách do Číny, Japonska a Thajska," sdělila HN mluvčí ČSA Daniela Hupáková. Podle odborníků má firma šanci na těchto trzích uspět, protože z Prahy do Tokia nebo Pekingu zatím žádná přímá linka nelétá, uvedly HN.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK