V hradeckém Kauflandu prodávali zkažená vejce

20.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. srpna (ČTK) - V supermarketu Kaufland v Hradci Králové si několik zákazníků podle televize Nova koupilo zkažená, červy prolezlá vejce. Následná kontrola Státní veterinární správy a Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistila značné znečištění některých balení vajec, uvedla televize ve večerním zpravodajství.

"Naši inspektoři bezprostředně poté zkontrolovali přímo v té provozovně celkem 115 balení a u 11 z nich zjistili značné znečištění především vyteklým obsahem," řekla Nově mluvčí SZPI Daniela Kolejková.

Vejce podle odborníků procházejí přísnou kontrolou. Zástupci obchodního řetězce se brání tím, že za vadu nemůže ani dodavatel, ani samotný obchod. "Mohlo dojít k tomu, že jiný zákazník odložil v regálu nedbale vejce do balení zpět. Tím došlo k jeho poškození a následnému zkažení," citovala Nova mluvčího Kauflandu Michaela Šperla.

Kontroloři chtějí podle Novy inspekci v hradeckém Kauflandu zopakovat. Pokud by zjistili stejné nedostatky, hrozí řetězci pokuta až několik milionů korun, dodala televize.

V uplynulém týdnu jde o další případ, kdy některý z obchodních řetězců v Hradci Králové prodával závadné potraviny. Pracovníci SZPI objevili prodej zkaženého kuřecího masa také ve zdejším obchodním domě Tesco.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK