Tesco investovalo přes miliardu Kč do nového distribučního centra

18.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. září (ČTK) - Nové distribuční centrum pro všech svých 76 tuzemských obchodů dnes v Postřižíně u Kralup nad Vltavou otevřela společnost Tesco Stores ČR, která do jeho stavby investovala více než jednu miliardu korun. V distribučním centru již našlo práci 600 lidí a příští rok by se počet jeho zaměstnanců měl zdvojnásobit. Celý areál distribučního centra zabírá plochu o velikosti 50 fotbalových hřišť. Rozloha skladů čerstvých a trvanlivých potravin činí 55.000 metrů čtverečních.

"Projekt distribučního centra patří k největším projektům naší společnosti. Distribuční centrum využívá ty nejmodernější technologie a díky němu můžeme zákazníkům nabídnout čerstvé a kvalitní zboží každý den. Zásluhou tohoto projektu jsme nyní centralizovali 90 procent veškeré distribuce v rámci sítě obchodů Tesco," řekl dnes ČTK ředitel distribučního centra Tesco v Postřižíně Tomáš Kubza, podle kterého stavba centra trvala deset měsíců.

Dodavatelé obchodů Tesco díky novému distribučnímu středisku již nemusejí objíždět všechny prodejny zvlášť a stačí jim, když zboží dovezou do postřižínského skladu. Zásobování prodejen se tak výrazně zjednoduší. "V distribučním centru týdně přijmeme a následně do jednotlivých obchodů rozvezeme 2,5 milionu kartonů (zboží)," uvedl Kubza.

Společnost Tesco vstoupila na český trh v roce 1996 a nyní zde provozuje 76 obchodních domů, hypermarketů a supermarketů. Kromě obchodní sítě má Tesco i několik čerpacích stanic. Letos v létě Tesco koupilo 11 českých hypermarketů obchodního řetězce Carrefour. Již na jaře Tesco získalo 27 supermarketů německé obchodní skupiny Edeka, která stejně jako Carrefour kvůli tvrdé konkurenci na maloobchodním trhu odešla z Česka. Tesco nyní v Česku zaměstnává 12.000 lidí. Mezi deseti největšími tuzemskými obchodníky loni společnosti Tesco patřilo páté místo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK