Společnost CCS koupila americká Fleetcor

11.10.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. října (ČTK) - Americká firma FleetCor koupila od investiční společnosti Advent International firmu CCS, která spravuje platební karty určené především pro využití u benzinových čerpadel. Transakcí získá Advent hotovost a obchodní podíl ve společnosti FleetCor. Informoval o tom Jiří Šebek z mediální agentury Donath-Burson-Marsteller. Hodnotu kontraktu neuvedl.

CCS působí v oblasti zpracování platebních karet pro nákup pohonných hmot v Česku. Platební terminály má téměř ve všech čerpacích stanicích v České republice; na Slovensku pokrývá zhruba polovinu stanic. CCS zaměstnává přes 200 pracovníků a pro rok 2007 očekává tržby 600 milionů eur (16,9 miliardy korun). Firma byla založena v roce 1991.

FleetCor poskytuje služby ve stejné oblasti pro 500.000 firem ve Spojených státech, Kanadě a Evropě. "Vstup do skupiny FleetCor přinese CCS posílení jejího postavení v ČR a na Slovensku," uvedl generální ředitel FleetCor Ron Clarke.

Advent International je soukromou investiční společností s úhrnným získaným kapitálem osmi miliard eur a zastoupením ve 14 zemích západní a východní Evropy, severní a jižní Ameriky a jihovýchodní Asie. Poskytuje poradenství v oblasti řízení podniků a zároveň umožňuje přístup k mezinárodním zdrojům včetně informací o lokálních trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK