Unikátní investiční příležitosti: CME E-mini®

23.10.2006 | , Colosseum, a.s.
Komerční sdělení


Investiční příležitosti, možnost vydělávat i na poklesu kurzu, vysoký pákový efekt a malé spready - to je několik důvodů, proč se stále více investorů věnuje obchodování se CME E–mini® kontrakty.

  • nepřekonatelná likvidita, malé spready
  • elektronické obchodování téměř 24 hod. denně
  • možnost vydělávat na rostoucím i klesajícím trhu
  • nízké požadavky na kapitál

CME E-mini® jsou moderní, elektronicky obchodované futures kontrakty, které těsně následují pohyb hlavních akciových indexů a nabízejí investorům rychlou a efektivní cestu jak obchodovat na světových akciových trzích.

Obrovská likvidita
Při denním objemu přesahujícím 1,4 miliónů zobchodovaných kontraktů se u CME E-mini vždy najdou obchodníci ochotní nakupovat nebo prodávat. Díky tomu mohou investoři téměř vždy vstoupit do trhu nebo uzavřít pozici za „férovou“ cenu. Obrovská likvidita také zaručuje výjimečně nízké spready, které snižují náklady spojené s obchodováním.

Elektronické obchodování
CME E-mini S&P 500® byl první elektronicky obchodovaný futures kontrakt na akciový index. Elektronické zadávání pokynů a jejich realizace (on-line obchodování) umožňuje rychle a pohodlně reagovat na nejnovější vývoj na akciových trzích a to téměř 24 hodin denně!

Možnost vydělávat i na poklesu kurzu
Jednou z hlavních výhod futures trhů je možnost vydělávat na poklesu kurzu stejně jednoduše jako na jeho vzestupu. Investor, který očekává pokles hodnoty indexu, může futures kontrakt prodat a někdy v budoucnosti zpět koupit. Pokud mezitím index opravdu klesl, inkasuje zisk ve výši rozdílu mezi prodejním a kupním kurzem.

Investiční příležitosti
CME E-mini kontrakty na akciové indexy nabízejí obchodníkům unikátní investiční příležitosti. U nejoblíbenějšího kontraktu CME E-mini S&P 500 bylo v roce 2005 průměrné denní rozpětí (rozdíl mezi maximem a minimem) asi 11,50 bodu, což ve finančním vyjádření znamená 575 USD (11,50 bodů * 50 USD). Při intradenní záloze 1.970 USD dosahuje průměrný denní potenciál téměř 30% (575 USD / 1.970 USD = 29,19%)!

Nízké poplatky
Poplatky (komise) spojené s obchodováním futures na akciové indexy jsou většinou nižší, než poplatky placené při obchodování s akciemi. Pokud investor obchoduje s jedním kontraktem CME E-mini S&P 500 a aktuální hodnota indexu je 1.200 bodů, kontroluje tím aktiva o velikosti 60.000 USD (1.200 bodů x 50 USD = 60.000 USD). Při běžné komisi u futures na indexy 20 USD za celý obchod (vstup i výstup z trhu, tzv. round turn) tak tvoří poplatky pouhých 0,03% z obchodovaných aktiv (20 USD / 60.000 USD = 0,03%)!

Chcete si obchodování se CME E-mini kontrakty vyzkoušet? Zažádejte si na stránce www.e-mini.cz tréninkový účet! Najdete zde i další informace o CME E-mini včetně ukázek obchodů.

UPOZORNĚNÍ
TATO ZPRÁVA JE POUZE INFORMATIVNÍ A NENÍ MYŠLENA JAKO NÁVRH NEBO NABÍDKA KE KOUPI ČI PRODEJI JAKÉKOLIV KOMODITY, FUTURES KONTRAKTU, OPCE NEBO JINÉHO INVESTIČNÍHO NÁSTROJE. AČKOLIV FAKTA A INFORMACE ZDE OBSAŽENÉ JSOU ZÍSKÁNY ZE ZDROJŮ, KTERÉ COLOSSEUM, A.S. („SPOLEČNOST“) POVAŽUJE ZA VĚROHODNÉ, NEZARUČUJEME JEJICH PŘESNOST A  JAKÁKOLIV INFORMACE MŮŽE BÝT NEÚPLNÁ NEBO ZKRÁCENÁ. SPOLEČNOST NEODPOVÍDÁ ZA TYPOGRAFICKÉ CHYBY V TÉTO ZPRÁVĚ. VEŠKERÉ NÁZORY A ODHADY V TÉTO ZPRÁVĚ VYJADŘUJÍ NÁZOR SPOLEČNOSTI K DATU TÉTO ZPRÁVY A VYHRAZUJE SI PRÁVO NA JEJICH ZMĚNU BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ.

SPOLEČNOST, JEJÍ POBOČKY, PŘEDSTAVITELÉ A/NEBO ZAMĚSTNANCI MOHOU, ALE  NEMUSÍ KDYKOLIV DRŽET KRÁTKÉ A/NEBO DLOUHÉ POZICE V JAKÉKOLIV KOMODITĚ, FUTURES KONTRAKTU, OPCI NEBO JINÉM INVESTIČNÍM NÁSTROJI ZMIŇOVANÉM V TÉTO ZPRÁVĚ. PŘÍKAZY UVEDENÉ V TOMTO DOKUMENTU MOHOU BÝT POUZE ILUSTRATIVNÍ A SPOLEČNOST JE MŮŽE, ALE NEMUSÍ PROVÁDĚT NA TRHU. VEŠKERÉ NÁZORY V TÉTO ZPRÁVĚ JSOU NÁZORY ANALYTICKÉHO ODDĚLENÍ SPOLEČNOSTI. JEDNOTLIVÍ OBCHODNÍCI NEBO JINÉ FIREMNÍ PUBLIKACE MOHOU VYJADŘOVAT ROZDÍLNÝ NEBO PROTICHŮDNÝ NÁZOR. NÁZORY V TÉTO ZPRÁVĚ MOHOU BÝT ZALOŽENY NA RŮZNÝCH ANALYTICKÝCH METODÁCH NEBO DISCIPLÍNÁCH. NAPŘÍKLAD FUNDAMENTÁLNÍ A TECHNICKÁ ANALÝZA OBVYKLE POUŽÍVAJÍ RŮZNÉ METODY A ODLIŠNÉ ČASOVÉ OBDOBÍ, PROTO MOHOU ČINIT RŮZNÉ ZÁVĚRY OHLEDNĚ VÝVOJE STEJNÉ KOMODITY, TERMÍNOVÉHO KONTRAKTU NEBO JINÉHO INVESTIČNÍHO NÁSTROJE.

INVESTIČNÍ STRATEGIE POPISOVANÉ V TÉTO ZPRÁVĚ JSOU RISKANTNÍ A NEJSOU VHODNÉ PRO KAŽDÉHO INVESTORA. POKUD PLNĚ NEPOROZUMÍTE PODMÍNKÁM A RIZIKUM POPISOVANÝCH OBCHODŮ, VČETNĚ ROZSAHU POTENCIÁLNÍHO RIZIKA ZTRÁTY, KTERÉ MUŽE DOSÁHNOUT A V URČITÝCH PŘÍPADECH I PŘESÁHNOUT HODNOTU PŮVODNÍ INVESTICE, MĚLI BYSTE SE TAKOVÝCH OBCHODŮ ZDRŽET. VÝSLEDKY INVESTIC MINULÉHO OBDOBÍ NEJSOU ZÁRUKOU VÝNOSU BUDOUCÍCH.

VÍCE INFORMACÍ ZÍSKÁTE NA WWW.COLOSSEUM.CZ A WWW.E-MINI.CZ.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení