Co týden dal?

16.11.2006 | , Finance.cz
Press centrum


Zítra je den pracovního volna a projevilo se to i na termínu zveřejnění pravidelného souhrnu nejdůležitějších zpráv z domova, ze světa i našeho serveru. Tentokrát výjimečně ve čtvrtek odpoledne.

Posledních 7 dní ve světě

  • Německá automobilka Porsche chce zvýšit podíl v největším evropském výrobci automobilů Volkswagen na 29,9 procenta ze současných asi 27,4 procenta.
  • Evropský parlament tento týden definitivně schválil částečné otevření trhu služeb v Evropské unii. Možnost nabídnout své služby za hranicemi se tak zjednoduší i pro české živnostníky a firmy.
  • Slovenská ekonomika ve třetím čtvrtletí zrychlila meziroční reálný růst na rekordních 9,8 procenta ze 6,7 procenta za druhé čtvrtletí. Uvedl to centrální statistický úřad Slovenska. Údaj je výrazně vyšší než očekávání analytiků, kteří odhadovali růst HDP na 6,8 procenta.
  • Provozovatel frankfurtské akciové burzy Deutsche Börse stáhl svou nabídku na převzetí společnosti Euronext, jež provozuje akciové trhy v Paříži, Amsterdamu, Bruselu a Lisabonu. Uvolnila tak cestu konkurenční nabídce Newyorské akciové burzy (NYSE), které dalo vedení Euronextu již v červnu přednost.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

Na našem Prodejním centru můžete rychle a výhodně uzavřít

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

Výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady. Uzavřete on-line a získejte odměnu až 600 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ

Bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev. Uzavřete on-line a získejte polovinu měsíčního příspěvku zpět!

Tip on-line prodeje pro tento týden/>

Přemýšlíte jak si ještě snížit daňový základ za rok 2006! Sjednejte si penzijní připojištění se státním příspěvkem s platností od 1.12.2006 a vložte jeden měsíční příspěvek. K uplatnění maximální daňové úlevy 12.000 Kč je nutné vložit na penzijní připojištění mimořádný vklad v takové výši, aby celková zaplacená suma  za rok 2006 činila 18.000 Kč. Měsíční příspěvek i mimořádná úložka musí být nejpozději do 31.12.2006 připsána na účet penzijního fondu. O úhradě mimořádné úložky je nutné písemně informovat penzijní fond. S penzijním připojištěním získáte příspěvek od státu a ušetříte na daních.

Posledních 7 dní doma

  • Peníze z evropských fondů půjdou v letech 2007 až 2013 především na rozvoj dopravní infrastruktury, životní prostředí a rozvoj regionů. Rozdělení peněz vyplývá z národní strategie a operačních programů, které včera schválila vláda. Česká republika tak má šanci získat v příštích sedmi letech až 750 miliard korun, tedy asi 100 miliard korun ročně.
  • Energetická skupina ČEZ vytvořila za tři čtvrtletí čistý zisk 22,02 miliardy korun. Za stejné loňské období vydělala 14,58 miliardy korun. Firma za devět měsíců utržila 113,7 miliardy korun, což je meziročně zhruba o 27 procent více.
  • Česká pošta začne na všech svých pobočkách nabízet roční dálniční známky na příští rok příští týden, tedy zhruba s týdenním předstihem proti předchozím rokům. Důvodem je zákonná úprava, která zkracuje platnost letošních kupónů o měsíc jen do konce prosince.
  • České aerolinie vykázaly za tři čtvrtletí letošního roku ztrátu 324 milionů korun a snížily tak pololetní ztrátu 773 milionů o více než 400 milionů. Výsledek je přesto o 50 milionů horší než ve stejném období roku 2005.
  • Přední česká developerská skupina ECM chce uskutečnit primární emisi akcií ještě do konce roku. Záměrem společnosti je nabídnout akcie formou veřejné nabídky a část zároveň přímo nabídnout vybraným institucionálním investorům v Evropě. Akcie a warranty by se měly obchodovat na pražské burze.
  • Češi měli v tuzemských a zahraničních podílových fondech na konci září 248 miliard korun, což bylo o devět miliard Kč více než na konci pololetí a o 23 miliard korun více než na konci loňského roku.
  • Belgická společnost Delhaize prodává své supermarkety Delvita v České republice za 100 milionů eur (2,8 miliardy korun) německé maloobchodní skupině REWE Group, vlastníkovi sítí Penny Market a Billa.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

Posledních 7 dní na našem serveru

  •  Potřebujete si půjčit peníze a nevíte, který úvěrový produkt zvolit? Zkuste americkou hypotéku. Její největší výhodou oproti ostatním úvěrům jsou nízké úrokové sazby a narozdíl od hypotéky klasické ji můžete využít k libovolnému účelu. V sekci Bydlení naleznete zaktualizované srovnání všech amerických hypoték na našem trhu nabízených.
  • Úvěrových produktů pro podnikatele je celá řada. Patří mezi ně i hypotéky pro podnikatele. Ty jsou určeny k investicím do nemovitostí určených k podnikatelské činnosti. Na našich stránkách v sekci Bydlení naleznete přehledné srovnání podnikatelských hypoték, kde jsme pro vás zaktualizovali všechny podstatné údaje.
  • Potřebujete uzavřít pojištění domácnosti, pojištění stavby, bytu nebo pojištění odpovědnosti? V našem Prodejním centru máte nyní možnost uzavřít tato pojištění on-line u Hasičské vzájemné pojišťovny.
  • Asociace penzijních fondů zveřejnila aktuální údaje ke konci třetího čtvrtletí. V sekci Penze se tak dozvíte nový podíl na trhu dle počtu účastníků či rozdělení portfolií. Všechny informace jsou vám k dispozici v podsekci Penzijní fondy


POVINNÉ RUČENÍ S DÁRKEM!

Prvních 30 účastníků/>, kteří si v období od 1.10.2006 do 31.12.2006 sjednají on-line povinné ručení u České podnikatelské pojišťovny, získá nejen slevu na pojistném ve výši 7 %, ale také jako dárek cestovní obal na oblek.


Fintriky

Dnešní slunečné počasí sice nenasvědčuje budoucí bohatou sněhovou nadílku, přesto milovníci zimních sportů již plánují zimní dovolené. Někdo se vydá do zahraničí, jiní preferují domácí svahy. Tento týden jsme vám chtěli usnadnit rozhodování a případně vás nalákat na novinky, které připravily střediska po celé republice. Dozvíte se, co je nového v orlickohorských střediscích, v Krkonoších a Jizerkách, na jihozápadě Čech či Moravě.

Anketa

Koncem minulého týdne byla zveřejněna zpráva, že Ministerstvo dopravy zkrátilo platnost letošních dálničních známek jen do konce letošního roku. Vzhledem k této události jsme si v naši pravidelné anketě chtěli ověřit, jak pravdivé je jejich tvrzení, že řidičům nevzniknou žádné komplikace. Tady jsou vaše odpovědi.

  • Ne, řada řidičů známku nekoupí včas (72 %)
  • Ano, času na nákup nové známky bude dost (15 %)
  • Je mi to jedno, známku si nekupuji (13 %)

Autor článku

Nadja Fehimovič


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum