Uzavření smlouvy on-line je výhodné

11.01.2007 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Víte, že existuje způsob, jak si sjednat finanční produkty, aniž byste museli opustit teplo domova? Navštivte on-line prodejní centrum, vyplňte jednoduchý formulář  a přesvědčte se.

Finanční produkty se staly nedílnou součástí našeho života. Potřebujeme se pojistit na cesty, úvěry nám umožňují pořídit si věci, na které zrovna nemáme dostatek prostředků, na běžný účet nám chodí výplata. Bohužel otvírací doby finančních institucí málokdy vycházejí vstříc běžným občanům. Nejen v době zvýšených pracovních požadavků, ale v podstatě během celého roku je skoro nemožné vyřídit v těchto institucích cokoliv po pracovní době. Ve většině případů jsou pak lidé nuceni odcházet dřív z práce či se s těmito problémy vypořádat jiným podobným způsobem.

Řešením může být využití internetových prodejních center, která nabízejí pohodlné uzavření smluv přímo z vlastního domova. K sjednání finančních produktů tak můžete využít i služeb internetového portálu Finance.cz. Zde pod záložkou On-line prodej najdete spoustu produktů, které lze sjednat pouze pomocí klávesnice a myši.

Pro produkty nabízené prostřednictvím internetu je důležité, aby byly jednoduché a srozumitelné. Ve většině případů se jedná o často sjednávané smlouvy, u kterých nejsou zapotřebí žádná další potvrzení či razítka. Typickým příkladem je cestovní pojištění. Sjednání on-line oceníte především při tradičním spěchu, který každou dovolenou doprovází. Prodejní centrum Finance.cz nabízí dokonce hned pět různých cestovních pojistek.

Další podobnou opakovaně uzavíranou smlouvou je povinné ručení či pojištění odpovědnosti. Své auto nebo odpovědnost za škodu si můžete také jednoduše pojistit prostřednictvím internetu. Postačí vám pouze krok po kroku vyplnit jednoduchý formulář a zaplatit pojistné, vše ostatní zařídí finanční instituce.

Největšími „tahouny“ prodejního centra Finance.cz jsou však dva jiné produkty. Jedná se o stavební spoření a penzijní připojištění. Velký výběr institucí a všeobecně dobré povědomí z nich činí ideální produkty k tomuto způsobu distribuce.

Pokud se rozhodnete pro uzavření penzijního připojištění, nabízí se vám výběr ze sedmi penzijních fondů. Uvědomte si přitom, že na celém českém finančním trhu působí pouze tři fondy navíc. Kromě sjednání nabízí prodejní centrum též možnost provedení změn v již stávajících smlouvách. Mezi změny neřadíme pouze zvýšení či snížení měsíční úložky, ale též změny kontaktních údajů. Jako motivace k uzavření smlouvy on-line by měla přispět i odměna za sjednání. V současné době získáte jako bonus polovinu vámi zvoleného měsíčního příspěvku, a to až do výše 800 Kč.

Pokud jsme psali, že v prodejním centru serveru Finance.cz nemáte možnost sjednání smlouvy u tří penzijních fondů, u stavebních spořitelen to neplatí. V nabídce najdete všech šest spořitelen působících na trhu. I v tomto případě máte možnost vyplnění změnových formulářů. Ty jsou využívány především ke změnám cílových částek. Odměnou za sjednání smlouvy vám i tady může být malá finanční injekce až do výše 600 Kč.

Odměny ke smlouvám jsou poskytovány celoročně. Čas od času však probíhají akce, kdy dochází k navýšení těchto prémií. Až 700 Kč u stavebního spoření, a dokonce 1500 Kč u penzijního připojištění, to jsou odměny, které vás určitě nenechají klidnými. Proto se určitě vyplatí pečlivě sledovat akční nabídky prodejního centra Finance.cz.

Kromě již uvedených produktů nabízí prodejní centrum i produkty složitější. Jedná se především o životní pojištění, hypoteční úvěry či různé způsoby investování. Vzhledem k tomu, že tyto finanční produkty vyžadují detailnější analýzu, není možné je nabízet k sjednání přes jednoduchý on-line formulář. Je zde však možnost vyplnění základních kontaktních informací. Ty pak poslouží k tomu, aby vás v co možná nejkratším čase navštívil finanční poradce a představil vám možnosti, které se nabízejí. Běžná doba k vyřízení kontaktu jsou dva pracovní dny.

A jak sjednání finančního produktu on-line vůbec probíhá? Smlouvy jsou uzavírány korespondenčně. Znamená to, že po vyplnění formuláře je vám smlouva poslána na vaši adresu k podepsání a je k ní přiložena i odpovědní obálka. Veškeré důležité dokumenty, jako jsou penzijní plány, statuty či všeobecné podmínky, jsou připojeny ke smlouvě, ale najdete je též na stránkách centra. V případě, že budete potřebovat poradit, můžete využít bezplatné poradenství přes telefon, e-mail či ICQ. Po odeslání podepsané smlouvy vám zbývá pouze povinnost dostát finančním závazkům. Všechno ostatní bude vyřízeno za vás. A to patří k hlavním výhodám on-line prodeje finančních produktů.

Autor článku

Nadja Fehimovič


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ