Asociace leasingových společností České republiky

10.09.1998 | ,
Domovská stránka


FINANCE.CZ - Asociace leasingových společností České republiky
  • Adresa: Střelničná 8/1680
    182 00 Praha 8
    Telefon : 02/6885675
    Fax : 02/ 6885671


Asociace leasingových společností ČR byla založena 29.9. 1992. Navázala na činnost své předchůdkyně působící od poloviny roku 1991 v rámci bývalé ČSFR. Usiluje o vytváření ekonomických, právních a dalších podmínek pro rozvoj finančního i operativního pronájmu a využívání potenciálu leasingu v české ekonomice.

V rámci naplňování svého poslání jedná asociace systematicky sestátními orgány i s nevládními subjekty. Přispívá k seznamování domácích podnikatelů i širší veřejnosti se zásadami fiančního a operativního pronájmu, s jeho výhodami a náležitostmi. Soustřeďuje, zpracovává a šíří informace vztahující se k leasingu. Organizuje výměnu názorů a zkušeností i hloubkové analýzy aktuálních otázek domácího leasingu. Využívá k tomu svých expertních výborů a pracovích skupin. Napomáhá při řešení majetkových sporů z leasingových smluv prostřednictvím rozhodčího řízení.

Asociace také zprostředkuje zahraniční leasingové konatkty. Byla přijata za člena Federace evropských leasingových asociací (LEASEUROPE). Podílí se i na činnosti Světové rady (WLC).

Za své členy přijímá asociace v souladu se stanovami leasingové společnosti, banky a další subjekty se sídlem v ČR, které prokázaly při provozování leasingových operací soustavnost i odbornost a které ve své činnosti respektují právní předpisy. Členové asociace se zavázali vystupovat ve stycích se zákazníky, dodavateli i ve vzájemných vztazích v souladu s Kodexem jednání Asociace leasingových společností ČR.

Asociace je dobrovolným zájmovým sdružením leasingových pronajímatelů založeným na demokratických zásadách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka