Člověk, který dostává 4 401 mailů denně

09.07.2008 | , www.pctuning.cz
STYL/počítače a IT


Že vám vašich padesát spamů dennodenně přijde hodně? Oproti 4 401 mailům, které by měl dostávat jeden z anglických uživatelů internetu si můžete pískat.

Ano, asi si říkáte správně, že probírat se takovým množstvím mailů by vás muselo stát vaše zdraví a asi nejste sami. Mužem, který podle výzkumu firmy ClearMyMail dostává největší množství spamu v celé Anglii (možná na celém světě?) je Colin Wells, který dostane v průběhu 24 hodin průměrně 4401 emailů. To dělá skoro šestnáct milionů internetových zpráv za jediný rok. Colin se naštěstí nemusí starat o jejich vymazaní, o to se stará právě firma ClearMyMaily, která emaily jemu určené maže a počet 4401, je právě počet, který firma zadrží na svém "firewallu".

I přes všemožné pokuty ve většině zemích světa pro odesílatele spamu se počet nevyžádaných emailů nemění, spíše narůstá a pro mnoho lidí se stává výdělečným bussinessem. K těmto lidem je velmi obtížné se dostat a když už jsou odhaleni někteří z králů spamu, jedná se buď o symbolickou pokutu nebo obžalovaný údajně nemá peníze na zaplacení, avšak ve většině případů není pachatel chycen. Jediné, co nám tedy většinou zbýva je dál trpělivě mazat a mazat. Musím však pochválit většinu poskytovatelů emailových schránek, kteří zadrží velké množství nevyžádaných zpráv, které k nám směřují, a toto množství se v poslední době, dle mého názoru, značně zvětšuje, což pociťuji i u svých emailových účtů. Je opravdu jen otázkou, které stránky Colin Wells, nejvíce "postižený" občan v Anglii, navštěvuje, když mu chodí tak obrovské množství nevyžádané pošty.


 

Autor článku

 

Články ze sekce: STYL/počítače a IT