Obrat OKIN GROUP za rok 2007 se přiblížil miliardě

18.07.2008 | , OKIN GROUP, a. s.
Tiskové zprávy


Česká outsourcingová společnost OKIN GROUP, a. s. pokračuje v dynamickém růstu. Oproti loňskému roku vzrostl konsolidovaný obrat skupiny o 115 procent a počet zaměstnanců se navýšil o více než třetinu.

V loňském roce OKIN GROUP založila novou pobočku na Ukrajině, v letošním roce již vstoupila na trh v Bulharsku, Rusku a na Slovensku, další pobočky plánuje v Rumunsku a Srbsku. 
„Tohoto příznivého vývoje jsme dosáhli zejména pečlivou přípravou na míru vyvinutých řešení pro klienty v oblasti facility managementu a outsourcovaných podpůrných služeb. Velkou roli sehrálo také založení společného podniku se skupinou RPG Real Estate s názvem RPG Služby,“ uvedl generální ředitel OKIN GROUP Mgr. Michal Jelínek a dodává: „S přihlédnutím k tomu, že v současných výsledcích se ještě nepromítla naše expanze na východ, podobně dynamický vývoj očekáváme i v příštích letech.“
OKIN GROUP dosáhla za rok 2007 konsolidovaného obratu ve výši 890 milionů korun, přičemž v roce 2006 to byla méně než polovina, 413 milionů korun. V roce 2008 dle slov Michala Jelínka, generálního ředitele OKIN GROUP, překročí výsledky hranici miliardy korun a společnost tak dosáhne obratu ve výši 1,25 mld. korun. Skupina poroste, tak jako dosud, pouze organicky, bez akvizic.
Výraznou expanzi firmy dokládá také nárůst počtu zaměstnanců. Zatímco na začátku minulého roku jich bylo 700, k 1. lednu 2008 OKIN GROUP zaměstnával již 936 lidí. Aktuální informace nyní již hovoří o 1250 lidech pracujících pod vedením OKIN GROUP. Společnost přitom v roce 2003 měla pouze 130 zaměstnanců.
Letos skupina očekává další růst v oblasti BPO (Business Process Outsourcing, outsourcing podnikových procesů) a konečnou realizaci řady projektů v průmyslu i v segmentu komerčních nemovitostí. „Budeme pokračovat v expanzi na zahraniční trhy. V loňském roce jsme v Kyjevě na Ukrajině zaregistrovali společnost OKIN FACILITY UA, která nabízí služby facility managementu pro klienty z lokalit Kyjeva, Charkova a Dnětropetrovské a Doněcké oblasti. Naším plánem je vybudovat v průběhu nadcházejících tří let síť poboček po celé střední a východní Evropě,“ uzavírá Jelínek
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy