Klienti České spořitelny sjednali v prvním pololetí denně přes tisíc spotřebitelských úvěrů

23.07.2008 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna poskytla v prvním pololetí letošního roku v objemu o 21, 4 % více spotřebitelských úvěrů než v loňském roce. Celkem klienti sjednali 147 000 spotřebitelských úvěrů v objemu 16,3 mld. Kč.

Denně si tak pro spotřebitelský úvěr přišlo do České spořitelny 1 167 klientů.  Největší zájem mají klienti o hotovostní úvěr Půjčka, kterou Česká spořitelna poskytuje od března letošního roku bez zajištění až do výše 300 000 Kč. Průměrná výška úvěru je 111 000 Kč.

„Chceme, aby  vyřízení úvěru bylo co nejjednodušší a nejrychlejší. Peníze ještě v den, kdy si zažádali o Půjčku, si odnese 90 % klientů a 98 % úvěrů schvalujeme do 1 minuty.“ uvedl Martin Techman, ředitel úseku Rozvoj obchodu České spořitelny.

V současnosti nabízíme více než 1,7 mil. klientů některý z předem schválených úvěrových produktů, vedle Půjčky také kontokorent nebo kreditní kartu. Předschválené produkty klientům přinášejí rychlé a jednoduché vyřízení úvěru, a to i prostřednictvím služeb, přes které dříve úvěrové produkty nebylo možné sjednat -  přes přímé bankovnictví či telefon. Vyřízení úvěru je pak  záležitostí několika kliknutí myší nebo jednoho  telefonního hovoru.

Česká spořitelna je největším poskytovatelem spotřebitelských úvěrů u nás. S celkovým portfoliem v objemu 64 mld. Kč zaujímá 45% podíl na trhu spotřebitelských úvěrů.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy