Lednové akční nabídky: Ústavy se zřejmě nadechují k dalšímu kolu

06.01.2011 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Po prosincové smršti přišlo lednové sucho. U bank narazíte jen na osamělé vlaštovky, některé spořitelny pokračují v předešlých nabídkách. AKTUALIZOVÁNO

Uzavírat produkt pouze kvůli akční nabídce je samozřejmě hloupost. Zřejmě nepodepíšete smlouvu o penzijním připojištění, kde si na peníze sáhnete nejdříve za 15 let, jenom kvůli hezkému batohu, který si přidává v daném měsíci jako dárek.

Pokud však chcete uzavřít nějaký konkrétní typ finančního produktu a je vám apriori jedno kde, není na škodu vědět o momentálně probíhajících akcích. Banky mohou v daném měsíci nebo kvartále zvýhodňovat své spořicí produkty nebo třeba úvěry sazbami, ke kterým byste se jindy nedostali. A proč neuzavřít finanční produkt tam, kde k němu dostanete nějaký dárek, než vedle, kde byste dostali ten samý produkt v bledě modrém, ale samotný?

Z tohoto důvodu se Finance.cz rozhodly zveřejňovat vždy na začátku měsíce článek, který bude na probíhající akce upozorňovat. Zajímají nás pouze časově ohraničené akce, které přináší nějakou evidentní výhodu.

Mapujeme akční nabídky bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, družstevních záložen a penzijních fondů. Zmiňujeme nejen akce, které začnou a skončí daný měsíc, ale i ty, které začaly třeba v prosinci a budou trvat do konce února. Zda zařadit časem i investiční produkty, bude záležet na vaší poptávce, kterou můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Diskuze je důležitou součástí článku. Ten totiž na akční nabídky jenom upozorňuje - nekomentuje a neanalyzuje je. Dozvíte se tedy, že např. banka X odpouští v prosinci poplatek za sjednání hypotéky. Zda je u ní však výhodné sjednat úvěr, když zohledníme další faktory, bude až předmětem možné následující diskuze.


Banky


  • Pokud do 28. února 2011 podáte žádost o Ideální hypotéku České spořitelny včetně kompletních podkladů, získáte službu Mimořádné splátky zdarma. Tato časově omezená nabídka platí po celou dobu splatnosti hypotéky, tedy až po dobu 30 let a nepojí se s ní ani žádné zvýšení úrokové sazby.
  • Pokud u GE Money Bank zažádáte o hypotéku na internetu, vyhnete se poplatku za zpracování. Akce platí do 30. června 2011 za předpokladu uzavření smlouvy o hypotečním úvěru s délkou fixace úrokové sazby na 3, 5 nebo 10 let nejpozději do 31. srpna 2011.
  • U Hypoteční banky dobíhá akce Zimní hypotéka. Za každý milion, který si půjčíte, se vám sníží úroková sazba o 0,1 %. Za hypotéku nad 1 milion korun to tedy bude -0,1 %, za hypotéku nad 3 miliony (strop akce) -0,4 %. Akce bude ukončena druhý lednový týden.
  • LBBW Bank CZ vstupuje do nového roku se speciální nabídkou hypoték na bydlení. Výhoda spočívá v garantované úrokové sazbě 3,86 % p.a. pro hypotéky s dobou fixace tři roky, 3,98 % p.a. pro fixaci na čtyři roky a 4,10 % p.a. pro fixaci na pět let (LTV do 70 %). Akce poběží do 31. 3. 2011.
  • U Oberbank probíhá i v lednu akce na termínovaný vklad Top jistota na 1 rok. V rámci nabídky získáte úrokovou sazbu 1,8 %.  Podmínkou získání akční úrokové sazby je aktivní účet Oberbank Žirokonto nebo minimální výše vkladu 300.000 Kč.
  • Od 10. ledna 2011 nabídne Volksbank zájemcům o hypoteční úvěr a americkou hypotéku možnost získat tento úvěr za pouhou 1 korunu. Výše zpracovatelského poplatku činí 1 Kč, lze tak ušetřit až 29.999 Kč. Nabídka se vztahuje na všechny typy hypotečních úvěrů a amerických hypoték. Platí do 21. února.
  • U Waldviertler Sparkasse von 1842 jde do 31. 1. 2011 založit tzv. Vkladový účet s bonusem. Jde o jednorázový vkladový účet, který zaručuje pevnou úrokovou sazbu po celou dobu trvání. Úrokové sazby se pohybují v rozmezí od 2,2 % do 2,9 % p.a. v závislosti na výši vkladu a zvolené výpovědní lhůtě. Vybírat můžete ze dvou výpovědních lhůt 18 nebo 30 měsíců. Minimální vklad na tento produkt činí 30.000 Kč.
  • Wüstenrot hypoteční banka prodloužila do konce března následující nabídku: vyřízení hypotéky s pětiletou fixací do 85 % LTV je bez poplatku. Jednotný poplatek 2999 korun je účtován za vyřízení hypotéky do 70 % LTV s jednoletou, dvouletou a tříletou fixací úrokové sazby. Úspora na poplatku u těchto hypoték tak činí minimálně 5000 korun.


Stavební spořitelny


  • Pokud od ledna 2011 do 30. června 2011 ukončíte stavební spoření a uzavřete novou smlouvu o stavebním spoření s minimální cílovou částkou 150 000 Kč, obdržíte jako odměnu za svoji věrnost Buřince finanční prémií ve výši až 1 500 Kč.
  • Smlouvu s extra úrokem 2 % + 2 % můžete uzavřít u Modré pyramidy do 31. 1. 2011
  • Od 17. 1. běží u Raiffeisen stavební spořitelny akční sleva ze vstupního poplatku ve výši 1000 Kč, doplněná u vybraných klientů o dvojnásobné úročení vkladů v prvním roce spoření. Kampaň poběží do 30. 4. 2011.
  • Wüstenrot stavební spořitelna prodloužila původní akci do konce března 2011. Nabízí smlouvy o stavebním spoření s úrokem z vkladů 2,5 % ročně. Spoření pro děti do 18 let Wüstenrot Kamarád+ je bez poplatku za uzavření smlouvy, tedy s úsporou až 3000 Kč. Smlouva o stavebním spoření Wüstenrot Team umožňuje získat prémii až 2000 korun.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ