Ceny pohonných hmot v minulém týdnu mírně klesly

17.01.2011 | , Limerik
MAKRODATA A EU


Natural 95 během uplynulého týdne zlevnil o tři haléře na 33,16 koruny za litr. Cena nafty klesla o čtyři haléře na 32,39 Kč/l.

Ceny pohonných hmot v minulém týdnu mírně klesly. Neprodávanější benzin Natural 95 během uplynulého týdne zlevnil o tři haléře na 33,16 koruny za litr. Cena nafty klesla o čtyři haléře na 32,39 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

"Dočkali jsme se poklesu distribučních marží, díky čemuž se ceny u čerpacích stanic nezvýšily. Ve prospěch motoristů hraje posilující koruna," uvedl analytik společnosti Colosseum Petr Čermák. V příštích dnech očekává Čermák zdražení, neboť cena ropy zvýšila ceny benzinu a nafty na burze v Rotterdamu.

"V případě benzinu lze očekávat růst cen, který by se mohl pohybovat až v řádu desetihaléřů," uvedl Čermák. U nafty předpokládá mírnější zdražení.

Benzin Natural 95 byl v uplynulém týdnu nejdražší v Jihomoravském kraji. Jeho průměrná cena během týdne klesla o 17 haléřů na 33,58 koruny za litr. Následovala Praha, kde litr zlevnil o jeden halíř na 33,46 Kč. V Plzeňském kraji zlevnil benzin v průměru o dva haléře na 33,41 Kč/l.

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU