Veletrh pomaturitního a celožitvotního vzdělávání Gaudeamus 2011

19.01.2011 | , ChrisFromParis
Studentské centrum


Termín pražského Veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2011 je od 25. do 26.1.2011, po oba dny je veletrh otevřen pro veřejnost od 8 do 16 hodin.


Termín pražského Veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2011 je od 25. do 26.1.2011, po oba dny je veletrh otevřen pro veřejnost od 8 do 16 hodin.
Místem konání veletrhu je Výstaviště Praha Holešovice, pavilony E a D.
Veletrh Gaudeamus je nejvýznamnějším zdrojem informací o možnostech dalšího studia, nejen po maturitě. Návštěvu veletrhu lze doporučit každému studentovi III. a IV. ročníku střední školy a všem zájemcům o celoživotní vzdělávání. Na veletrhu bude zastoupeno rekordních  153 samostatných vystavovatelů, více jak 200 fakult a přes 3 000 studijních oborů, které lze studovat v České republice nebo na zahraničích školách. Každý student návštěvou veletrhu získá
• vyčerpávající aktuální přehled studijních příležitostí,
• informace o přijímacím řízení a podmínkách studia,
• tištěný katalog s kontakty, termíny podání přihlášek a přijímacího řízení,
• katalog na CD s rejstříkem studijních oborů a dalšími informacemi o studiu,
• zdarma poradenství při výběru studijního oboru a účast na všech přednáškách,
• pro studenty registrované na www.gaudeamus.cz před návštěvou veletrhu je připravena sleva na vstupném 10,- Kč a navíc tištěný návod „Jak na VŠ“ a „Slovníček VŠ pojmů“.
Státní správa, vystavovatelé i diváci věnují veletrhu Gaudeamus neustále větší pozornost a přikládají mu velký význam. Nad letošním veletrhem převzala osobně záštitu předsedkyně školského výboru Poslanecké sněmovny ČR, paní Doc. RNDr. Anna Putnová, CSc., M.B.A., děkanka FP VUT v Brně, velvyslankyně Kanady v České republice paní Valerie Raymond a tradičně i rektor Vysokého učení technického v Brně, pan Prof. Ing. Karel Rais, CSc. MBA.
Mediálními partnery veletrhu jsou Lidové noviny, webový portál www.lidovky.cz a rozhlasová stanice Evropa 2.
Veletrh Gaudeamus bude v letošním roce výjimečný zejména počtem a složením vystavovatelů, servisem pro diváky a výchovné poradce. V letošním roce se veletrhu Gaudeamus v Praze účastní dosud nejvyšší počet vystavovatelů. Diváci na veletrhu najdou české  univerzity, vysoké školy a větší vyšší odborné školy. Kromě tuzemských škol budou na veletrhu zastoupené renomované zahraniční univerzity a vysoké školy z členských států Evropské unie a dalších zemí. Na IV. ročníku veletrhu Gaudeamus v Praze budou v letošním roce zastoupené  vzdělávací instituce ze 13 zemí a to z České republiky (128), Kanady (6), Velké Británie (3), Itálie (3), Rakouska (2), Švýcarska (2), Finska (2), Španělska (2), Nizozemí (1), Polska (1), Francie (1), Nového Zélandu (1), Ázerbájdžánu (1) a Litevské republiky (1).
V průběhu IV. ročníku veletrhu Gaudeamus bude probíhat doprovodný program přednášek vystavujících škol. Přednášky budou  probíhat po oba dva dny v přednáškovém sále v pavilonu D. Tématem přednášek jsou podmínky přijímacího řízení a studia ve školním roce 2011/2012.
Veletrh je určen i pro odborné návštěvníky, pro které je v letošním roce připraven speciální Informační systém pro pedagogy a výchovné poradce. Systém obdrží každý registrovaný pedagog, po předložení vyplněné volné vstupenky. Informační systém pro výchovné poradce je aplikací na CD, ve které výchovní poradci najdou podrobné informace o podmínkách studia, studijních oborech, kontaktech a mnoho dalších důležitých informací o studiu na českých a zahraničních univerzitách, vysokých a vyšších odborných školách. V systému je zpracováno 432
vzdělávacích institucí a přes 5 000 studijních oborů. Veškeré informace jsou přehledně řazené do rejstříků, přehledů a seznamů.

Autor článku