Kudy vede cesta k růstu?

01.02.2011 | , SAS Česká republika
Konference


SAS FORUM Praha 2011 nabídne zajímavou diskusi s českými ekonomickými špičkami. Kde hledat cestu k růstu?

Konference SAS FORUM Praha 2011, která se bude konat ve středu 16. února 2011 v Hotelu Carlo Boscolo na Praze 1, nabídne zajímavou diskusi s českými ekonomickými špičkami. Kde hledat cestu k růstu v pokrizové době? Je jednou z cest i detekce a prevence podvodů? Nebo bude „stačit“ růst prostřednictvím inovací? A co si o cestách k růstu myslí čeští manažeři?

Diskutovat bude šestice známých českých osobností: Zdeněk Tůma, bývalý guvernér ČNB, Tomáš Sedláček, hlavní makroekonomický stratég ČSOB, Jakub Strnad, generální ředitel pojišťovny Allianz, Jiří Škorvaga, náměstek České spořitelny, David Ondráčka, ředitel Transparency International a Ondřej Tomas, generální ředitel GfK, který představí výsledky exkluzivního průzkumu o tom, co si o cestách k růstu myslí čeští manažeři.                                             

Miliarda sem, miliarda tam
Chceme-li se dotknout i tématu podvodů, tak například v oblasti pojišťovnictví jsou takřka evergreenem. Ze světových statistik vyplývá, že mezi podvody patří zhruba každý sedmý případ, který klient pojišťovnám ohlásí. Pojišťovny v České republice vyplatí podle odhadů podvodníkům každý rok neoprávněně až jedenáct miliard korun. Počet pojistných podvodů každoročně stoupá a jsou rafinovanější. S nasazením specializovaných řešení v oblasti informačních technologií ale mají pojišťovny daleko větší úspěšnost při jejich odhalování. Jen v roce 2009 pojišťovny na českém trhu odhalily, i díky informačním technologiím, pojistné podvody za více než půl miliardy korun.
Další obrovskou příležitostí pro podvodné chování je oblast maloobchodu, kde zhruba 1 - 2 % z obratu charakterizuje každoroční ztráty maloobchodníků způsobené podvodným chováním – nejčastěji krádežemi na straně zákazníků i samotných zaměstnanců.  I zde může nasazení specializovaných řešení přinést výrazné snížení ztrát a naopak pozitivní růst obratu.                                      

Najde cestu k růstu i státní sektor?
V diskusi, kterou povede zkušený moderátor Martin Veselovský, budou účastníci také hledat odpověď na to, zda a s jakými úspěchy lze zkušenosti z praxe soukromých firem využít ve státním sektoru, kde jsou částky za podvody, nehospodárné a nečestné aktivity jen velmi obtížně vyčíslitelné. Přitom je detekce a prevence takových aktivit pro budoucí fungování nejen soukromého, ale i veřejného sektoru naprosto klíčová. Proč vlastně velké firmy a státní sektor lákají k podvodnému jednání? Částečně za to může skutečnost, že zpronevěra vytváří dojem, že se jedná o zločin "bez oběti", pokud je namířený proti velké organizaci, a speciálně pak proti státu. Spíše to však má co dělat s pocitem nízkého rizika a vysokého výnosu.  Detekce a prevence podvodů jsou jen jednou z cest, jak snižovat ztráty a dlouhodobě směřovat růstu. Další významnou cestou k růstu jsou především inovace, které jsou hlavním hnacím motorem v každém odvětví. Tady ale cesty určitě nekončí. Šestice špičkových manažerů a ekonomů v diskusi na konferenci SAS Forum představí další cesty, po kterých se lze do budoucnosti vydat. 

Konference SAS Forum Praha 2011 se koná ve středu 16. února 2011.

Pro více informací, prosím, kontaktujte:
marketing@cze.sas.com
www.sas.com/cz/sasforum.

SAS Forum 2011 na facebooku:
http://www.facebook.com/pages/SAS-Ceska republika/165016530200354?v=wall

Videopozvánky na SAS Forum Praha 2011 naleznete zde.

O společnosti SAS
SAS Institute je předním světovým dodavatelem řešení a služeb Business Analytics, poskytující komplexní pohled na strategické činnosti organizace. SAS je největší soukromě vlastněná IT společnost na světě a je jediným dodavatelem v této oblasti, který kompletně a úspěšně integruje technologie pro vytváření datových skladů, analytické nástroje a aplikace Business Intelligence. Díky inovativnímu řešení SAS pomáhá více než 45 000 organizací zlepšovat výkonnost a dává možnost rozhodnout se nejen lépe, ale i rychleji, pro naplnění hodnot. SAS Institute má přes 11 000 zaměstnanců ve více než 400 pobočkách ve 113 zemích světa. Od roku 1976 dává SAS svým zákazníkům na celém světě The Power to Know® .
Více informací naleznete na
http://www.sas.com/cz.
SAS a všechny další názvy produktů a služeb  SAS Institute Inc. jsou registrovanými ochrannými známkami SAS Institute Inc. v USA a dalších zemích. ® označuje registraci v  USA. Další značky a názvy produktů jsou ochrannými známkami konkrétních společností. © 2010

 

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Konference