NEJLEPŠÍ OBCHODNÍCI ROKU 2010 JSOU ZNÁMI

07.02.2011 | , Blue Events s.r.o.
Konference


V loňském roce se maloobchodní firmy působící na českém trhu musely ve většině tržních segmentů vyrovnávat se stagnací poptávky. Zatímco někteří zaznamenali pokles obratu, jiným se i ve složitých podmínkách podařilo pokračovat v růstu.

Ve finále to byli zákazníci, kteří rozhodli o tom, kteří obchodníci budou moci rok 2010 řadit mezi úspěšné.
Po skončení roku je možné bilancovat a zhodnotit, komu se loni dařilo nejvíce. Již osm let je udělování prestižních cen „TOP Retailer“ nedílnou součástí slavnostního večera konference Retail Summit. Nejinak tomu bylo i letos.
I tentokrát byly hlavní základem pro udělování cen výsledky výzkumu SHOPPING MONITOR, největšího reprezentativního šetření nákupních zvyklostí v České republice. Tento průzkum společnosti INCOMA GfK již od devadesátých let každoročně mapuje nákupní preference a motivace českých domácností a jejich vztah k obchodním řetězcům.

Tradičně získává cenu TOP Retailer řetězec nejlépe hodnocený zákazníky. Tento ukazatel vychází z komplexního zákaznického hodnocení celé řady faktorů (cenové vnímání prodejny, její sortimentní nabídka, čerstvost a kvalita zboží, kvalita nákupního prostředí, profesionalita a ochota personálu). Letos první příčku z loňského roku uhájily hypermarkety Globus. Výzkum SHOPPING MONITOR potvrdil výbornou pozici tohoto řetězce, zejména co se týká šíře sortimentu, čerstvosti a kvality nabízeného zboží, příjemnosti nákupního prostředí, a také dostupnosti a kvality personálu.

Cenu TOP Retailer za nejvíce zákazníků na českém trhu si odnesl Kaufland. Prodejny s tímto názvem jsou hlavním nákupním místem rychloobrátkového zboží pro více než 19 % českých domácností.

Třetí ocenění TOP Retailer směřovalo k obchodníkovi, který v roce 2010 dokázal v České republice realizovat nejvyšší maloobchodní obrat. Vítězem této kategorie se stala společnost Tesco Stores, která založila svůj úspěch na souběžném rozvoji širšího portfolia svých obchodních formátů.

 

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Konference