Americká společnost Frito-Lay bude používat přírodní suroviny místo umělých aditiv

09.02.2011 | , Blue Events s.r.o.
Konference


Americká společnost Frito-Lay, patřící do skupiny společností PepsiCo, Inc., jeden z největších světových výrobců kukuřičných a bramborových chipsů, se rozhodla přestat používat umělá aditiva.

Frito-Lay bude od roku 2011 používat v přibližně polovině svých výrobkových řad jen přírodní suroviny, jako brambory, kukuřici, rostlinné oleje, sušenou zeleninu a sůl. Z výrobků značek Lay's, Tostitos a SunChips zmizí umělá ochucovadla, konzervační látky a monosodium glutamate.

Již od roku 2003 neobsahují žádné výrobky Frito-Lay trans-mastné kyseliny, jelikož při výrobě nejsou používány částečně ztužené tuky, jen kukuřičný a slunečnicový olej. Pro výrobu tortilla chipsů Natural Blue Corn TOSTITOS® používá Frito-Lay kukuřici z ekologického pěstování.

Společnost Frito-Lay prochází v posledních letech zásadní transformací s cílem vytvořit trvale udržitelný podnik. Svůj strategický plán k podpoře „zdravější planety“ zaměřila společnost na čtyři oblasti: snižování spotřeby energie, vody, minimalizaci odpadů a omezení emisí. Konkrétními kroky k naplnění své strategie jsou například využívání kogeneračních jednotek necyklujících odpadní teplo nebo obnovitelné energie prostřednictvím solárních panelů na střechách továrních hal. Společnost vyvíjí technologie, které ji mají umožnit vyrábět plně kompostovatelné obaly jen z obnovitelných materiálů. Téměř 97 procent kartonových obalů je sbíráno a znovu používáno průměrně pětkrát předtím, než jsou recyklovány.

Během roku 2011 chce Frito-Lay nasadit do provozu 21 elektrických nákladních aut Newton. Radovat se může i česká Avia. Jde totiž o produkty společnosti Smith Electric Vehicles, která na jejich vývoji spolupracovala právě letňanská továrna.

Pokud byste rádi využili zkušeností společnosti Frito-Lay pro tvorbu vaší vlastní strategie udržitelnosti, máte k tomu skvělou příležitost 14. dubna 2011, kdy v Praze vystoupí Al Halvorsen, Director of Environmental Sustainability společnosti Frito-Lay / PepsiCo, a to jako hlavní řečník na konferenci Fórum pro udržitelné podnikání.  Více informací a on-line přihlášku naleznete na adrese www.sustainbiz.cz.

Konference Fórum pro udržitelné podnikání je určena pro top management podniků, působících v České republice a středoevropském regionu a pro zástupce státní a regionální správy a veřejných služeb.
Konferenci Fórum pro udržitelné podnikání společně organizují Vysoká škola ekonomická Praha, Business Leaders Forum Česká republika a Blue Events.

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Konference