Co nového ve světě offshore?

03.11.2003 | , Finance.cz
2012 - Bulletin


Proč zakládat mezinárodní holdingy? Kde a jak by měly být založeny? Jak využít výhod, které tyto struktury nabízejí? Která země může poskytnout nejlepší podmínky pro zakládání mezinárodních společností?

Na tyto a mnohé další otázky se pokoušeli v úterý 21.10. odpovědět uznávaní odborníci z Velké Británie, Nizozemí, Malty, Kypru i ČR na semináři pořádaném Unií Offshore Poradců ČR ve spolupráci se společností Akont Trust Company a za partnerství společností Finance.EU, Společnosti Online a Ihned.cz.

Úvod semináře, který navštívilo více než 80 zájemců o tuto specifickou problematiku, obstaral Aleš Kozák ze společnosti Akont Trust Company, který představil hlavního partnera semináře, krátce shrnul výhody a nevýhody tuzemských a mezinárodních holdingů a přehledně zmapoval současnou daňovou situaci.

Další vystoupení obstarali jednotliví zástupci společností z výše jmenovaných zemí, z nichž každý prezentoval situaci v oblasti zakládání daňových holdingů ve své zemi. Postupně se představili Leo Neve z Nizozemí, Erik Vallaste z maltské společnosti Prospera, Stavros Clerides s kyperské Ergoserve Consulting Ltd. a Nicos Charalambides z Velké Británie.

Především vystoupení maltských a kyperských společností přineslo všem účastníkům celou řadu zajímavých podnětů, když jejich zástupci na praktických příkladech demonstrovali postup v zakládání mezinárodního holdingu v dané zemi a velmi přesně dokázali stanovit výši daňových úspor z této činnosti se všemi legislativními a věcnými aspekty.

V posledním vystoupení dne se opět ujal slova p. Kozák z Akontu a představil účastníkům praktické využití holdingových struktur v souvislosti s ČR. Ve své prezentaci přehledně zpracoval strukturu budování optimálního daňového holdingu a finančních toků v něm. Na praktických příkladech v závěru si mohli návštěvníci semináře spočítat, že úspory z takto vytvořených struktur mohou bez problémů přinést daňové úspory v řádech desítek procent.

Pokud i Vás zajímá hlouběji problematika zakládání daňových holdingů, určitě byste neměli přehlédnout seriál o daňovém plánování připravený pro náš server Finance.cz právě společností Akont.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát