Perličky z České pojišťovny aneb kuriózní, ale pravdivé

30.12.2013 | , Ručení.cz
POJIŠTĚNÍ


Jako každý rok přinášíme několik humorných příběhů a hlášení, která letos zaznamenali pracovníci České pojišťovny. Mnohdy se jedná o téměř neuvěřitelné historky. Některé z nich naleznete v následujícím přehledu.

Klientka: „Popálila jsem se při pečení cukroví na předloktí pravé dolní končetiny.“

Klient: „Při pádu jsem si poranil čelo na hlavě.“

Klientka: „Úrazové pojištění nepotřebuji, protože jsem nesmrtelna teta“.

Za stěračem auta nabouraného na parkovišti byla cedulka a na ní zpráva: „Jak tohle píšu, sleduje mě několik lidí, kteří si myslí, že sem píšu svoje jméno, adresu a číslo pojištění. Ale není to tak!“

Zachráněné oko


Na první pohled nebezpečný úraz se stal klientce České pojišťovny v zaměstnání, když umývala nádobí chemickým přípravkem, který jí vystříknul do oka. Díky včasnému lékařskému ošetření klientka o oko nepřišla, musela ovšem dva měsíce čekat, dokud jí znovu nenaroste obočí.

Popis hlášení klienta vztahující se k dopravní nehodě:

Uveďte majitele a číslo účtu pro zaslání pojistného plnění. Servis

Zavinil řidič pojištěného vozidla dopravní nehodu? Plně

Rozsah poškození vozidla. Nic

Souhlasíte s tím, že řidič zavinil dopravní nehodu? Vůbec

Uveďte komentář k míře zavinění (důvod). V životě jsem v Berouně nebyl

Považujete nárok poškozeného za oprávněný? Ne

Požádal Vás poškozený o náhradu škody? Ne

Dovolená na stojáka

Na zájezd do Latinské Ameriky bude ještě dlouho vzpomínat mladý muž z jižní Moravy. Na začátku své vysněné dovolené byl na výletě napaden toulavým psem, který se mu zakousl do zadní části těla. Podezření na vzteklinu se naštěstí neprokázalo, takže cestovatelův život nebyl ohrožen. Mladý muž však, vzhledem k tomu, že kousnutí bylo poměrně hluboké a velmi bolestivé, strávil zbytek své dovolené ve stoje či vleže na břiše.

Romantika až na druhém místě

Mladé ženě ze středních Čech se představa romantické dovolené v jižní Evropě rozplynula v momentě, kdy jí vystřelené víčko od lahve způsobilo úraz oka. Na její tváři se tak objevil výrazný „monokl“. Zatímco u mužů mnohdy vzbuzuje respekt, dáma vypadala spíše jako oběť domácího násilí.

Vůně peněz

Kuriózní škoda, ve které sehrál hlavní roli tříletý bígl Andy, se přihodila v jedné malé hospůdce. Pojištěný a poškozený spolu seděli u jednoho stolu. Když se poškozený chystal zaplatit útratu, položil na stůl pětisetkorunovou a stokorunovou bankovku. V tu chvíli ovšem vystartoval Andy a peníze hbitě spořádal. Pětisetkorunovou bankovku se ještě podařilo z jeho tlamy vyndat a její část byla tedy zachráněna a předložena mobilnímu technikovi při prohlídce. Horší už to bylo se stokorunou, kterou pes sežral celou…

Intimní úrazy

Úrazy se nevyhýbají ani intimní partiím. V ohrožení jsou především muži, 89 % všech nahlášených intimních úrazů totiž připadá právě na ně. Nejčastěji muži hlásí poranění z kolektivních her, a to úder míčem nebo pukem nebo kopnutí protihráčem a dokonce i spoluhráčem. Ženy se nejčastěji zraní při jízdě na kole. Najde se však i celá řada neobvyklých úrazů, které způsobí velmi bolestivá poranění mužských i ženských choulostivých partií, jako jsou například kopnutí býkem, kopnutí bruslí, pád na tyč od klepadla, pád na dětskou kolébku, úder deskou při řezání na cirkulárce nebo přiskřípnutí penisu prkénkem od toalety.

Autor článku

Tiskové zprávy

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ