Češi chybují při nastavení pojistné ochrany majetku

17.02.2014 | , Slavia pojišťovna
Prodej 2012


Češi chybují při nastavení pojistné ochrany majetku. Mohou za to zažité představy o přírodních živlech. Živelné pohromy přestaly být pro Čechy neobvyklým jevem.

Na jedné straně je dobré, že si většina z nich zvykla pojišťovat majetek proti řádění živlů. Může to být i tím, že více jak tři čtvrtiny lidí znají někoho, kdo již v této souvislosti řešil nějakou pojistnou událost. Na straně druhé si ale mnoho lidí nedokáže správně nastavit pojistnou ochranu. Zajímavé možnosti jim nabízí pojištění DOMOV+, které poskytujeme od února 2014 ve vylepšené podobě. Pokud si lidé nebudou jisti, jaké parametry pojištění zvolit, rádi jim doporučíme optimální řešení,“ říká Lucie Ponertová, produktová ředitelka Slavia pojišťovny.

Nejčastější chyby při nastavování pojistné ochrany

Zatímco Češi se nejvíce obávají požáru a blesku, pojišťovny paradoxně nejčastěji řeší škody způsobené povodněmi a záplavami. Vyplývá to z výsledků aktuálního průzkumu České asociace pojišťoven. „Požáry způsobují nejvyšší škody, proto je pochopitelné, že lidé chtějí být před tímto rizikem kryti. Pojistných událostí v souvislosti s požárem ale řeší pojišťovny nejméně. Ne všichni lidé mají správně nastavenou pojistnou ochranu. Některá živelná rizika z důvodu neznalosti podceňují, jiná naopak přeceňují. Dále svůj majetek pojišťují na nedostatečné pojistné částky nebo mají zastaralé smlouvy. Ty by měli aktualizovat alespoň každé tři roky nebo při jakékoli větší změně v domácnosti či rekonstrukci nemovitosti,“ doporučuje Lucie Ponertová ze Slavia pojišťovny.

Nové pojištění DOMOV+. Neplatíte za rizika, která se vás netýkají

Skutečně vědomou motivaci pro sjednání pojištění má podle šetření České asociace pojišťoven jen necelých 20 % Čechů, více než čtvrtina z nich pak nemá před živly vůbec žádnou pojistnou ochranu. Slavia pojišťovna přichází od února 2014 s vylepšeným pojištěním domácnosti a nemovitosti DOMOV+. „Produkt má nově tři varianty: základ, standard a nadstandard. Ty se od sebe liší rozsahem rizik, vůči kterým se můžete pojistit. Pro jednoho člověka je například zásadní krytí proti povodni či záplavě, pro druhého je prioritou ochrana proti škodám způsobených sněhem. Díky výrazně lepší variabilitě našeho pojištění tak lidé nebudou zbytečně platit za rizika, kterých se v jejich případech není třeba tolik obávat. Výsledná cena pojistného tak může být na českém trhu velmi zajímavá,“ uzavírá Lucie Ponertová, produktová ředitelka Slavia pojišťovny.

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: Prodej 2012