6 akcí na začátku semestru, které by ti neměly uniknout

01.10.2015 | , ChrisFromParis
Studentské centrum



Semestr už odstartoval a s ním i spousta zajímavých akcí, o kterých by si měl vědět. Některé cílí pouze na studenty, jiné jsou otevřené všem. Během podzimu se můžeš těšit na party, festivaly i sportovní klání. Během přípravy na zkoušky se tak rozhodně nudit nebudeš.


1. - 7. října – Týden kávy (Brno)


První říjnový den slavíme Mezinárodní den kávy, a proto už popáté v Brně proběhne Týden kávy, který ti představí vyhlášené, kultovní i nové kavárny ve městě. Díky Týdnu kávy můžeš absolvovat celý proces, kterým káva prochází před samotným servírováním. Těš se na ochutnávky kávy, workshopy a přednášky, soutěž baristů, trhy kávy ve Vaňkovce, Den kávy na zámku ve Zlíně a program v kavárnách. Do Týdne kávy se pomalu zapojují i další města. 
Více informací o akci na: tydenkavy.cz

2. října – Party Like Gatsby (Praha)


Pokud studuješ v Praze nebo pro tebe není problém se tam na jeden večer dostat, měl by sis pamatovat, že tento pátek 2. 10. proběhne velká Party Like Gatsby na Občanské plovárně v centru města. Tato akce objíždí evropská města a na jeden večer návštěvníky přenese do jiné doby. Pokud chceš zažít časy kabaretů a velkých party, které ve velkém stylu trvaly až do rána, vydejte se na Gatsbyho.
Více informací o akci na: www.partylikegatsby.eu

2. - 3. října – Belles Lettres (Praha)


Belles-lettres je francouzský pojem pro krásné psaní. Mimo to pod tímto názvem existuje v Praze akce s podtitulem Festival literatury pro opravdové booklovery. V pátek 2. října ho najdeš v Era světě na Jungmannově náměstí, kde proběhnout přednášky mimo jiné na téma „Jak se stát úspěšnou knižní bloggerkou?“ nebo „Jak čteme v roce 2015?“. 3. října na Belles Letrres zajdi do Mosaic house na přednášky zaměřené na vydávání knih ve vlastním nákladu nebo na prezentaci na sociálních sítích a jak na to.
Více informací o akci na: belles-lettres.cz

7. října – Open Semestr Party na Flédě (Brno)


Velká semestrová otevíračka se již tradičně odehraje na půdě vyhlášeného brněnského klubu Fléda, který ji pořádá se ve spolupráci se studentskou organizací MUNIE. I když jsou pořadatelem studenti MU, pozvánka platí úplně pro všechny, a pro prváky ještě víc. Akce ti ukáže, jak plavat ve studijních vodách vysoké školy a jak se výborně bavit s ostatními studenty. Těš se na vystoupení Sinclair nebo Sawgreen. 
Více informací o akci na: fleda.cz/program/vse-2015-10-7-open-semestr-party-2363

22. - 27. října – Designblok


Všem studentům kreativních oborů a všem, kteří se o design a českou uměleckou scénu zajímají, patří pozvánka na pražskou mega akci Designblok 2015. Na letošním ročníku se prostory superstudia a openstudia propojí v budově Průmyslového paláce na Výstavišti Praha Holešovice. Na týden se tak tento architektonický skvost promění v přehlídku českých a zahraničních renomovaných značek nábytku, bytových doplňků a svítidel. V levém křídle se budou prezentovat prototypy, produkty bez komerčního využití a umělecké školy a studenti.
Více informací o akci na: www.designblok.cz

9. listopadu – Hokejový souboj univerzit MU vs. VUT (Brno)


S předstihem uvádíme i pozvánku na již tradiční hokejový souboj univerzit, který se koná vždy na podzim mezi MU a VUT. Pokud patříš ke studentům jedné z těchto vysokých škol, tak věř, že si atmosféru a rivalitu dvou velkých brněnských univerzit ve sportovní hale Rondo užiješ. I když jde o přátelský zápas, soutěživost je veliká a fanoušci dokážou hráče vyhecovat na maximum. Na začátku listopadu to můžeš zažít i ty.
Více informací o akci na: www.facebook.com/hokejovysouboj
Zdroj úvodní fotografie: www.istockphoto.com

Autor článku