Jak vybrat nebankovní půjčku

22.03.2016 | , Venture Invest
SEO články


Před tím, než si vezmete nebankovní půjčku, která má zajisté mnoho předností, buďte obezřetní. Nejdůležitější je vědět, že výrazně bezpečnější je pro Vás půjčka podle zákona o spotřebitelském úvěru.

Půjčkám poskytovaným podle občanského zákoníku se vyhýbejte, protože:

  • můžete přijít o značné finanční částky kvůli telefonní lince s vysokou sazbou 
  • nedozvíte se celkovou cenu půjčky • nemůžete od ní do 14 dnů automaticky odstoupit 
  • pravděpodobně budete žádáni o ručení převyšující půjčenou částku 
  • je po Vás vyžadováno ručení směnkou

Preferujte půjčky dle zákona o spotřebitelském úvěru a co nejnižší RPSN

Až poté, co budete vědět, které firmy Vám půjčku poskytnou dle zákona o spotřebitelském úvěru, začněte brát v úvahu ukazatel RPSN (vyjadřující konečnou cenu úvěru). Některé neseriózní společnosti nabízejí úvěry s podezřele nízkými úrokovými sazbami, a to proto, že s nimi pojí vysoké poplatky. Sledování ukazatele RPSN Vás od nich ochrání, protože zahrnuje jak úrokovou sazbu, tak poplatky. V praxi platí, že čím vyšší je RPSN, tím méně je půjčka výhodná.

Vodítkem mohou být i srovnávací testy nezávislých institucí

Při hledání kvalitní nebankovní půjčky Vám pomohou také zákaznické recenze a nezávislé srovnávací testy zveřejněné na internetu.

Tradičně výborného hodnocení expertů dosahuje společnost Kouzelná půjčka. Na klienty má poměrně vysoké požadavky a úvěr nedá každému (například lidem v exekuci), pokud však nemáte problém s registry a vykazujete pravidelný příjem, jste dobrý kandidát. I jako nový klient si zde do 60 minut vypůjčíte až 10 000 Kč a při opakovaných půjčkách dosáhnete až na 50 000 Kč se splatností až 90 dnů. To je oproti podmínkám jiných úvěrů mimořádné.

U Kouzelné půjčky se vše obejde bez skrytých poplatků, papírové smlouvy či rozhodčí doložky. Nesetkáte se tu ani s ručením směnkou nebo zástavou. Vše se děje dle zákona o spotřebitelském úvěru.

Neváhejte tedy a řešte Váš krátkodobý nedostatek financí rychlou nebankovní půjčkou od společnosti Kouzelná půjčka, která Vám peníze na běžný účet pošle často už v den žádosti. I v oblasti rychlých půjček naleznete kvalitní produkty s funkčním zákaznickým servisem.


Zdroj:

http://www.kouzelnapujcka.cz/

http://www.finslovnik.cz/rpsn/

Autor článku

reklama  

Články ze sekce: SEO články