Fiat Chrysler zvýšil čtvrtletní zisk o 25 procent

27.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 27. července (ČTK) - Italsko-americký výrobce automobilů Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zvýšil ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 25 procent na 321 milionů eur (8,7 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma. Zároveň zlepšila výhled pro celý letošní rok.

Skupina FCA je sedmým největším výrobcem automobilů na světě. Vznikla v roce 2014 spojením italské automobilky Fiat s americkým partnerem Chrysler.

Provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek ve čtvrtletí stoupl o 16 procent na 1,63 miliardy eur. Byl tak zhruba v souladu s očekáváním analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali na 1,64 miliardy eur.

Čtvrtletní tržby společnosti klesly o dvě procenta na 27,9 miliardy eur, ačkoli analytici čekali nárůst na 29,3 miliardy eur. Firma nicméně zvýšila odhad celoročních tržeb na více než 112 miliard eur z dříve předpokládaných více než 110 miliard eur.

Automobilka ve čtvrtletí dodala zákazníkům 1,175 milionu vozů, tedy o procento méně než ve stejném loňském období. Více než polovina těchto automobilů směřovala k zákazníkům v Severní Americe. Ta se na čtvrtletním zisku FCA podílela téměř 85 procenty, a to zejména díky silné poptávce po sportovně-užitkových automobilech a dodávkových vozech.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK