Německý průmysl utrpěl nejprudší měsíční pokles za téměř dva roky

07.09.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 7. září (ČTK) - Průmyslová výroba v Německu se v červenci meziměsíčně snížila o 1,5 procenta, tedy nejprudším tempem za téměř dva roky. Oznámilo to dnes německé ministerstvo hospodářství. Pokles produkce byl překvapením pro analytiky, kteří podle průzkumu agentury Reuters počítali s růstem v rozsahu 0,2 procenta.

\"Podniky v průmyslovém sektoru nadále zaujímají vyčkávací přístup kvůli slabosti světových exportních trhů,\" uvedlo ministerstvo. Opravilo nicméně tempo červnového růstu průmyslové výroby na 1,1 procenta z původně ohlášených 0,8 procenta.

Produkce samotného zpracovatelského sektoru se v červenci propadla o 2,3 procenta. Tento pokles byl pouze zčásti kompenzován růstem ve stavebnictví a energetice, napsala agentura Reuters.

Červencové údaje o průmyslové výrobě jsou negativním signálem pro hospodářský vývoj ve třetím čtvrtletí. Ve druhém kvartálu tempo růstu německé ekonomiky zpomalilo na 0,4 procenta z 0,7 procenta v předchozích třech měsících. Německá ekonomika je největší v Evropě a je na ní závislá i řada českých podniků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK