Směnárny a banky: co je důležité při směně peněz

09.09.2016 | , SEO článek
SEO články


Chystáte se do zahraničí a potřebujete směnit finanční prostředky? Pokud ano, určitě se vyplatí popřemýšlet o tom, kde tak učiníte a na co všechno je zapotřebí si dát pozor.

Je totiž vcelku jasné, že ne každá finanční instituce bude schopna nabídnout zajímavý kurz. Podívejme se tedy, kam všude máte možnost jít a směnu peněz realizovat. Společně se přesvědčíme o tom, že možností je hned několik.

Banky většinou s poplatky

Asi nejrychlejší variantou směny je pochopitelně její realizace v některé z bank. Nejen v České republice je jich obrovské množství a často mají celodenní pracovní dobu. Počítat byste ale měli s tím, že za celou transakci zaplatíte. Jednat se může o poplatky v řádu několika desítek korun. Vše se většinou odvíjí od množství peněz, které potřebujete vyměnit za valuty. I banky, jejichž jste stálým klientem, si skoro vždy za tento typ transakce účtují. I proto je lepší navštívit směnárny.

Směnárny nabízí různé kurzy

Nejčastěji míří zájemci o výměnu finančních prostředků do směnáren. Těch je dnes hodně. Přehled směnáren v České republice najdete například na www.mojesmenarna.cz. Některé fungují jako samostatné společnosti a jiné představují součást velké sítě těchto institucí. Počítat byste měli s tím, že každá nabídne jiné směnné kurzy měn. Když si budete například nakupovat eura za koruny, můžete se dostat k nákupu okolo 27 korun za 1 euro, ale klidně i k nákupu, který bude sahat až na 29 korun a mnohem více za stejnou částku. Při výměně více peněz se vyplatí kontaktovat více směnáren a vybrat si podle jejich aktuálních kurzů.

Porovnávejte online

Doby, kdy bylo nutné manuálně srovnávat kurzy jednotlivých institucí, jsou již naštěstí dávno pryč. Na internetu najdete weby, které porovnají měny online a využívají různých kalkulaček měn. Tam také velmi rychle naleznete, kde se vyplatí valuty směňovat. Vždy si ověřte, zda má daná směnárna povolení od ČNB a může legálně provozovat svou činnost. Není od věci sledovat i forex a právě na směně kurzů vydělávat. Moderní možnosti takovéhoto obchodování online jsou rozmanité a je pouze na vás, do jaké míry je využijete.

Autor článku

reklama  

Články ze sekce: SEO články