Maier: Škoda Auto letos čeká rekordní výsledky

29.09.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 29. září (zvláštní zpravodaj ČTK) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto za letošní rok očekává rekordní počet prodaných vozů i rekordní finanční výsledky. V obou případech by měla překonat čísla minulého roku, který byl dosud nejlepší v historii značky. V rozhovoru s ČTK to dnes řekl předseda představenstva Bernhard Maier.

\"Tento rok ještě není u konce, zatím se blížíme ke konci třetího čtvrtletí. Pokud se ale nestane nic mimořádného, tak zaznamenáme rekord jak co do počtu prodaných vozů, tak i z pohledu finančních a obchodních výsledků,\" uvedl Maier.

Loni Škoda prodala 1,056 milionu aut, nejvíce v historii, z toho 281.700 na svém největším trhu v Číně. Letos by měl prodej aut v Číně podle Maiera přesáhnout 300.000.

Automobilka loni zvýšila zisk o 6,5 procenta na rekordních 708 milionů eur, v přepočtu asi 19,1 miliardy Kč. Tržby byly rovněž nejvyšší v historii - zvýšily se o 6,2 procenta na 12,49 miliardy eur, což je zhruba 338 miliard Kč.

V příštím roce se do prodejních čísel značky promítne zahájení prodeje nového velkého SUV Kodiaq. Jeho prodej by měl po náběhu na všech trzích přesáhnout počet prodaných superbů. Ten se pohybuje kolem 100.000 aut ročně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK