JPMorgan má nižší zisk, hladce však překonal odhady

14.10.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. října (ČTK) - Čistý zisk největší americké banky JPMorgan Chase & Co ve třetím čtvrtletí meziročně klesl o 7,6 procenta na 6,29 miliardy dolarů (154,4 miliardy Kč). Hlavním důvodem jsou daňové výdaje, oznámila dnes firma. Výsledky ale překonaly očekávání analytiků, takže si akcie banky v reakci připisovaly asi dvouprocentní nárůst.

Čistý zisk se snížil z 6,80 miliardy dolarů ve stejném období loni, kdy hospodářské výsledky banky podpořilo daňové zvýhodnění v objemu zhruba 2,2 miliardy dolarů.

Zisk před zdaněním se zvýšil téměř o třetinu na 8,94 miliardy dolarů. K růstu hrubého zisku přispěly nižší neúrokové náklady a mírný nárůst příjmů po loňském zvýšení úrokových sazeb v USA.

Zisk na akcii klesl na 1,58 dolaru z 1,68 dolaru před rokem. Analytici v anketě agentury Reuters počítali s propadem zisku na 1,39 dolaru na akcii. Celkové příjmy vzrostly o 8,4 procenta na 25,5 miliardy dolarů, zatímco analytici je odhadovali na méně než 24 miliard USD.

\"Ve čtvrtletí jsme dosáhli solidních výsledků. Všechny naše aktivity si vedly dobře,\" uvedl generální ředitel Jamie Dimon. Poukázal na rekordní příjmy v podnikovém a investičním bankovnictví a také na silný růst vkladů i úvěrů v drobném bankovnictví.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK