CME, která vlastní televizi Nova, výrazně zvýšila zisk

25.10.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (Bermudy)/Praha 25. října (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, ve třetím čtvrtletí výrazně zlepšila hospodaření. Provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) se více než zdvojnásobil na 18 milionů dolarů (téměř 450 milionů Kč) z 8,4 milionu dolarů před rokem. V České republice zisk vzrostl o 39 procent na 13,2 milionu dolarů, uvedla dnes firma v tiskové zprávě.

Celkové výnosy ve třetím čtvrtletí stouply o osm procent na 126,7 milionu dolarů. V České republice se zvýšily o deset procent na 39 milionů dolarů.

\"Tyto výsledky, v relativním porovnání, jsou pravděpodobně našimi nejlepšími za celý rok. Díky kombinaci významného růstu výnosů a efektivní kontrole nákladů jsme více než zdvojnásobili OIBDA,\" uvedl Michael Del Nin, který je jedním ze dvou generálních ředitelů CME.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle České republiky provozuje televize i na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK