Volkswagen v říjnu zvýšil odbyt o téměř pět procent

11.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 11. listopadu (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen v říjnu zvýšil odbyt meziročně o 4,7 procenta na 870.300 vozů. Růst vykazuje již třetí měsíc za sebou, vyplývá z dnešního sdělení firmy. Volkswagen se snaží zotavit z negativních dopadů rozsáhlého skandálu kolem manipulace s testy emisí.

V období od ledna do října se prodej meziročně zvýšil o 2,6 procenta na 8,48 milionu vozů. Volkswagen již dříve předpověděl, že celoroční odbyt překoná loňských 9,93 milionu vozů.

V Evropě se odbyt koncernu Volkswagen v říjnu zvýšil zhruba o procento, v Asii a Tichomoří vzrostl dokonce o 16 procent. V Severní Americe ale o téměř pět procent klesl a v Jižní Americe se propadl zhruba o třetinu.

\"Údaje o odbytu ukazují, že naše auta mnoho zákazníků přesvědčila. Důvěra zákazníků v naše produkty je naším nejcennějším aktivem,\" uvedl šéf prodeje Volkswagenu Fred Kappler.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových aut instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Aféra se týká i zhruba 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.

Škoda Auto již ve čtvrtek oznámila, že v říjnu zvýšila prodej meziročně o 10,6 procenta na 97.900 automobilů. Silný růst zaznamenala na evropském a čínském trhu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK