Americká GoDaddy koupí evropský webhosting Host Europe

06.12.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. prosince (ČTK) - Americký registrátor internetových domén GoDaddy, který je ve svém oboru největší na světě, se dohodl na koupi předního evropského nezávislého poskytovatele webhostingu Host Europe Group (HEG) za 1,69 miliardy eur (46 miliard Kč). Vyplývá to z dnešního sdělení GoDaddy, která tím pokračuje v expanzi v zahraničí i do dalších oblastí internetového podnikání.

GoDaddy se po oblasti registrace domén pouští do ziskovějších aktivit webhostingu, což znamená pronájem prostoru pro webové stránky na cizím serveru. Převzetí HEG urychluje tento posun a rozšiřuje firemní základnu v Evropě, řekl podle agentury Reuters šéf GoDaddy Blake Irving.

GoDaddy spravovala k počátku tohoto roku přes 61 milionů internetových domén, a byla tak největším registrátorem na světě. Ke konci roku 2014 měla firma kolem 13 milionů zákazníků a přes 4900 zaměstnanců.

HEG je jedním z největších nezávislých poskytovatelů webhostingu v Evropě, provozuje například značky 123Reg, Domain Factory, Heart Internet a Host Europe. GoDaddy zvítězila v boji o HEG nad německým poskytovatelem internetového připojení United Internet a německou komunikační skupinou Deutsche Telekom. Firmu dosud vlastní evropská investiční firma Cinven, která ji koupila v roce 2013 za 438 milionů britských liber (14 miliard Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK