Dvořák chce posílit pozici Budvaru na mezinárodních trzích

24.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 24. dubna (ČTK) - Posílit pozici Budvaru na mezinárodních trzích a vrátit mu silnou pozici v České republice v prémiovém segmentu chce nový ředitel pivovaru Petr Dvořák, který nastoupí do funkce 1. května. První měsíce chce poznávat firmu. Řekl to dnes na brífinku v Budějovickém Budvaru.

Jméno nového ředitele dnes oznámil ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Budějovický Budvar loni prodal 1,61 hektolitru piva, což je nejvíce v historii podniku. Pivovar, který vlastní stát, letos investuje 750 milionů korun.

\"Pro mě je to obrovská pocta a výzva, jak posunout tuto firmu, která je dnes velmi dobře fungující podnik, na vyšší úroveň. Jak se dlouho pohybuji ve světě piva, zejména v zahraničí, jsem čím dál víc přesvědčen, že české pivo je nejlepší na světě, neuvěřitelný fenomén, u nějž je prakticky nemožné napodobit chuťový profil, ale nemyslím si, že je dobře, že má na mezinárodních trzích minimální podíl, čísla jsou někde pod čtvrt procenta. Budvar si zaslouží výrazně více, abychom hráli výraznou roli na top deseti, dvaceti trzích,\" řekl ČTK Dvořák.

Na domácím trhu chce Budvaru vrátit \"silnou a sebevědomou pozici\" v prémiovém segmentu, kterou podle něj Budvar vždy hrál, a chce se věnovat náborům zaměstnanců a jejich motivaci. První měsíce bude podnik poznávat. \"Začnu odvětvími, které jsou mi bližší, marketing a obchod. Ale mým primárním cílem je najít nové příležitosti. Budvar má ideální pozici s tím něco udělat: je národní pivovar, ctí tradice a má velmi silné přesvědčení o tom, že tradice se šidit nedají a nemají,\" řekl Dvořák. Chce využít své zkušenosti z řízení pivních značek na mezinárodních trzích.

Jurečka řekl, že výběrová komise mu doporučila dva finalisty, s oběma se sešel. Jak řekl ČTK, druhým finalistou byl jeden ze zaměstnanců Budvaru, jméno neuvedl. Podle informací ČTK byl druhým finalistou ve výběrovém řízení Adam Brož, vrchní sládek Budvaru.

\"Byl bych rád, abychom dokázali vnímat příležitosti v ČR i v okolí, které by vedly k tomu, aby byl Budvar ještě úspěšnější, a to při zachování vysoké kvality a rozvoje areálu,\" řekl ministr.

Petr Dvořák je bývalý manažer Plzeňského Prazdroje a jeho bývalé mateřské společnosti SABMiller. V Budvaru nahradil dlouholetého šéfa podniku Jiřího Bočka, jenž skončil ve funkci k začátku letošního roku. Boček pivovar vedl od roku 1991. Doteď Budvar dočasně řídil Petr Žáček, který dnes řekl, že poptávka po pivu Budvar nyní přesahuje výrobní možnosti podniku.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK