Čtvrtletní zisk Daimleru se díky novým mercedesům zdvojnásobil

26.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 26. dubna (ČTK) - Čistý zisk německé automobilové skupiny Daimler za první čtvrtletí vzrostl v meziročním srovnání na dvojnásobných 2,80 miliardy eur (75 miliard Kč). Tržby koncernu se díky silným prodejům nových verzí vozů Mercedes-Benz zvýšily o 11 procent na 38,8 miliardy eur. Společnost dnes předpověděla \"výrazný nárůst\" zisku i tržeb za celý letošní rok.

Už před dvěma týdny firma sdělila, že v prvním čtvrtletí téměř zdvojnásobila provozní zisk na více než čtyři miliardy eur (zhruba 107 miliard Kč), což výrazně překonalo odhady analytiků. Provozní zisk divize luxusních osobních automobilů Mercedes-Benz Cars v prvním čtvrtletí stoupl o 60 procent.

Odbyt klíčové divize skupiny podpořilo zahájení prodeje nové verze sedanu třídy E a silné prodeje vozů typu SUV. Jen za březen odbyt vozů E-Class vyskočil o 65 procent.

Ke čtvrtletnímu zisku Daimleru přispělo zvýšení hodnoty mapové služby HERE poté, co 15 procent této firmy koupil americký výrobce polovodičů Intel. Hodnota podílu Daimleru v HERE, kterou spoluvlastní další německé automobilky BMW a Volkswagen, se tím zvýšila o 183 milionů eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK