Německá zajišťovna Munich Re zvýšila zisk o 28 procent

09.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 9. května (ČTK) - Německá zajišťovna Munich Re v letošním prvním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk o 28 procent na 557 milionů eur (téměř 15 miliard Kč). Firma ve své výsledkové zprávě dnes uvedla, že tak zůstává na cestě ke splnění celoročních cílů. Zisk ale zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali v průměru na 584 milionů eur.

V celém letošním roce Munich Re nadále počítá se ziskem v rozmezí od 2,0 do 2,4 miliardy eur. Firma by tak měla vykázat již pátý pokles celoročního zisku za sebou.

Na hospodářské výsledky podniku měly v posledních letech negativní dopad nízké úrokové sazby. Firma proto vítá, že americká centrální banka (Fed) začala úrokové sazby zvyšovat.

\"Vítáme obrat u vývoje úrokových sazeb v USA a doufáme, že ECB (Evropská centrální banka) se rovněž vrátí k udržitelné měnové politice,\" poznamenal finanční ředitel Jörg Schneider.

Zajišťovny přebírají část pojistných rizik pojišťoven, fungují tedy jako pojišťovny pojišťoven. Systém se tak díky rozložení rizik může vypořádat i s rozsáhlými ztrátami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK