Vláda schválila investiční pobídku pro firmu Yanfeng

22.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Vláda dnes schválila investiční pobídku pro společnost Yanfeng Czechia v maximální výši 185 milionů korun. Na twitteru o tom informoval mluvčí kabinetu Martin Ayrer. Firma plánuje investovat 1,85 miliardy korun do rozšíření výroby plastových interiérových dílů pro automobilový průmysl v okresech Louny a Tábor a vytvoření centra na testování asistenčních systémů.

Projekt bude podle plánů dokončen v roce 2019, investice má vytvořit 588 nových pracovních míst. Většina míst vznikne v Plané nad Lužnicí, 105 míst v Tatinné na Žatecku.

Návrh počítá s vytvořením tzv. Lighthouse centra pro Evropu a Afriku v Plané nad Lužnicí. V něm je plánováno především rozvíjení a testování asistenčních systémů formou zapojení robotů ve výrobním řetězci. \"V současnosti probíhá pořizování a instalace nových technologií, kdy se často jedná o první instalaci podobné technologie v Evropě. Předpokládaný termín pro zahájení nové výroby a fungování Lighthouse centra je v červnu 2017,\" píše se ve zprávě ministerstva průmyslu a obchodu.

Závod v Plané nad Lužnicí se stane hlavním centrem využití Průmyslu 4.0 skupiny v Evropě. \"Za tímto účelem budou v závodě testovány nové postupy a techniky při výrobě systémů pro interiéry automobilů, které budou následně implantovány v dalších závodech skupiny,\" uvádí dokument.

Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems (dříve JC Interiors) je součástí nadnárodní skupiny Johnson Controls. V ČR má skupina čtyři výrobní závody - v České Lípě, Mladé Boleslavi, Roudnici na Labem a Stráži pod Ralskem. JC Interiors byla založena jako projekt na zelené louce v průmyslové zóně Triangl v Žatci. Nyní má asi 1000 zaměstnanců. Vyrábí plastové a gumové autodíly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK