ÚOHS znovu prošetří zakázku Vězeňské služby na volání vězňů

22.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 22. května (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) bude znovu prošetřovat zakázku Vězeňské služby na volání vězňů. V původním rozhodnutí byly chyby. Předseda úřadu Petr Rafaj vrátil případ svým podřízeným, potvrdil ČTK mluvčí ÚOHS Martin Švanda. Úřad původně zakázal plnění už uzavřené smlouvy s vítězem tendru, což nyní neplatí. Na nové Rafajovo rozhodnutí upozornil server Česká justice.

Mluvčí Vězeňské služby Petra Kučerová dnes webu řekla, že podle vyjádření předsedy ÚOHS úřad nepostupoval v souladu s právními předpisy, zčásti vycházel z vadných podkladů a nesprávně aplikoval relevantní právní normy.

\"Napadené rozhodnutí se tedy vrací ÚOHS k novému k projednání,\" uvedla Kučerová a dodala, že nyní Vězeňská služba volání vězňů, které musí podle zákona zajistit, provozuje podle nově uzavřené smlouvy.

Zakázku na telekomunikační služby, které několik posledních let poskytovala O2, získala loni švédská Telia prostřednictvím společnosti BVfon Czech Telecommunication s výrazně nižší nabídnutou cenou volání. O2 a další neúspěšný uchazeč M-Communications způsob výběru zpochybňují. Upozorňují mimo jiné na to, že cena 1,62 koruny za minutu platí pouze pro volání v ČR, zatímco oni nabídli jednu cenu pro volání v ČR i do zahraničí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK