KiK letos plánuje otevřít v Česku 19 nových prodejen

23.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Německý diskont s oděvy KiK loni zvýšil v ČR tržby o 13 procent na 2,9 miliardy korun. Čistý zisk stoupl na 264 milionů Kč z předloňských 145 milionů. KiK letos plánuje otevřít v Česku 19 nových prodejen a renovaci 30 dalších. Firma to dnes uvedla na tiskové konferenci.

Loni firma renovovala 22 poboček a šest nových otevřela, a to ve Vrchlabí, Olomouci, Zábřehu na Moravě, Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi, Liberci a Mělníku. \"V tomto trendu budeme pokračovat a pro letošek plánujeme renovaci dokonce 30 prodejen a otevření 19 nových poboček,\" uvedl jednatel společnosti KiK František Wagner. Průměrně KiK investuje do každé renovované prodejny tři miliony Kč, letos celkem 86 milionů korun.

Kompletní obnovu prodejní sítě chce společnost dokončit v roce 2019. Poslední nově otevřený obchod je v Písku. V letošní expanzi se chce KiK soustředit hlavně na Prahu.

Řetězec má nyní v Česku 194 poboček a zaměstnává více než 1200 pracovníků. Textil je hlavním pilířem nabídky společnosti a představuje zhruba 70 procent celého sortimentu značky. \"Naprostou většinu zisku postupně reinvestujeme zpět do lidských zdrojů, vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, stejně jako do našich prodejen,\" dodal ředitel.

KiK má po celé Evropě 3200 poboček a více než 20.000 zaměstnanců. Na český trh řetězec vstoupil v roce 2007. Mezi největší prodejce oděvů v Česku patří Lidl, Tesco Stores, Hennes & Mauritz, C&A Moda, KiK, New Yorker či Takko.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK