Němečtí vyšetřovatelé uskutečnili kvůli emisím razie v Daimleru

23.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 23. května (ČTK) - Německá prokuratura dnes prohledala 11 sídel automobilky Daimler ve čtyřech spolkových zemích. Razie byla spojena s vyšetřováním možných manipulací s emisemi a související klamavé reklamy, sdělila dnes prokuratura ve Stuttgartu.

Vyšetřování Daimleru je součástí vlny pozornosti, kterou regulační a vyšetřovací úřady po celém světě věnují automobilkám od září 2015, kdy největší evropská automobilová skupina Volkswagen přiznala, že do naftových vozů instalovala zařízení pro manipulace s emisemi oxidů dusíku při testování. Daimler dnešní prohlídky potvrdil a uvedl, že s úřady spolupracuje.

Prokuratura sdělila, že do prohlídky 11 sídel Daimleru v Bádensku-Württembersku, Dolním Sasku a Sasku se zapojilo přes 250 lidí, včetně policie a místních vyšetřovatelů. Prohlídky iniciovalo vyšetřování \"zaměstnanců Daimleru, kteří jsou podezřelí z podvodu a klamavé reklamy v souvislosti s manipulacemi s emisemi u naftových osobních vozů\". Zdroj agentury Reuters řekl, že v případu není vyšetřován nikdo z vedení společnosti.

Vyšetřování zaměstnanců Daimleru v této věci prokuratura ve Stuttgartu oznámila v březnu. V dubnu firma sdělila, že ji kvůli nadměrným emisím dusíku z naftových vozů pomocí přídavných zařízení vyšetřují i americké úřady.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK