Koruna dnes posilovala k oběma hlavním světovým měnám

23.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Česká měna dnes mírně posilovala k oběma hlavním světovým měnám. V 17:00 se obchodovala za 26,48 Kč/EUR a proti pondělnímu závěru tak zpevnila o sedm haléřů. Vůči dolaru pak koruna posílila o dva haléře na 23,58 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

\"K výraznějším změnám kurzu však chyběly zásadnější impulzy,\" uvedla Jana Steckerová z Komerční banky. Konjukturální průzkum za květen bude zveřejněn ve středu. V dubnu důvěra v českou ekonomiku po dvou měsících poklesu stoupla meziměsíčně o 0,8 bodu na 97,4 bodu.

Podle Markéty Šichtařové z Next Finance bude koruna dál mírně posilovat. \"Nějaký trvalejší návrat koruny nad 27korunovou hladinu nečekáme. A protože Evropská centrální banka nebude spěchat se zvyšováním úrokových sazeb, neuspěchá to ani ta česká. Už nyní je totiž koruna úrokově atraktivnější než euro,\" uvedla. Přáním domácích centrálních bankéřů podle ní rozhodně nebude, aby koruna začala po konci intervencí díky úrokové výhodě posilovat dramaticky.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,55 26,48 Kč/USD 23,60 23,58

Zdroj: Patria Online

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK