Dolar před zveřejněním zápisu ze zasedání Fedu stagnuje

24.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. května (ČTK) - Kurz dolaru se dnes téměř nemění a drží se kolem nejnižší hodnoty za šest a půl měsíce. Investoři svůj zájem přesunuli od politického vývoje v USA k měnové politice a čekají na dnešní zveřejnění zápisu z posledního zasedání měnového výboru centrální banky USA (Fed).

Kolem 17:20 SELČ dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši předních světových měn, vzrostl o 0,04 procenta na 97,38 bodu. Vůči euru dolar stoupl o 0,01 procenta na 1,1181 USD a k jenu posílil o 0,2 procenta na 112 JPY. Euro vůči jenu vzrostlo o 0,1 procenta na 125,22 JPY.

V poslední době dolar oslaboval kvůli nervozitě způsobené rozhodnutím amerického prezidenta Donalda Trumpa odvolat ředitele FBI Jamese Comeyho, který dohlížel na vyšetřování možného napojení prezidentova týmu na Rusko. Investoři mají také pochybnosti ohledně toho, zda se Trumpovi podaří prosadit slíbené plány na podporu ekonomického růstu.

Trump je nyní na zahraniční cestě, takže se obchodníci zaměřují na dnešní zprávu ze zasedání Fedu. Trhy doufají, že Fed v červnu opět zvýší úrokové sazby, napsala agentura Reuters.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK