V kauze Daimler německá prokuratura vyšetřuje také firmu Bosch

25.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 25. května (ČTK) - Německá prokuratura, která v úterý prohledala kanceláře automobilky Daimler v souvislosti s kauzou možných manipulací s emisemi, vyšetřuje také zaměstnance dodavatelské společnosti Bosch. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na informace listu Handelsblatt.

\"Prověřujeme zaměstnance společnosti Bosch kvůli podezření z napomáhání podvodu v kauze automobilky Daimler,\" uvedl podle listu mluvčí stuttgartské prokuratury.

Prokuratura v úterý prohledala 11 sídel automobilky Daimler ve čtyřech spolkových zemích. Razie byla spojena s vyšetřováním možných manipulací s emisemi a související klamavé reklamy. Handelsblatt upozornil, že vyšetřování dodavatele automobilových součástek Bosch je vedeno odděleně od její obdobné kauzy s automobilkou Volkswagen. Tu stuttgartská prokuratura vyšetřuje od roku 2015. Mluvčí firmy Bosch podle německého listu druhé vyšetřování potvrdil.

Kvůli své úloze při vývoji motorů musí firma Bosch zaplatit 327,5 milionu USD americkým majitelům vozů VW s naftovým motorem. Vyrovnání bylo definitivně schváleno v polovině května.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK