Akcie na pražské burze v týdnu oslabily o 0,4 procenta

26.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. května (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu oslabily. Index PX od minulého pátku ubral 0,4 procenta na 1016,2 bodu. Největší pokles zaznamenaly opět akcie mediální společnosti CME. Nejlépe se vedlo cenným papírům sázkové kanceláře Fortuna, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie nepatrně oslabily.

\"V uplynulém týdnu se investoři zaměřili na setkání Eurogroup, OPEC a zveřejnění zápisu z posledního zasedání výboru americké centrální banky. Zámořské trhy se vymanily z vybírání zisků z předchozího týdne, a naopak stanovily nové historické rekordy. Domácí trhl tuto vlnu nenásledoval a prošel mírným vybíráním zisků,\" popsal dění na trzích analytik J&T Banky Milan Vaníček.

Nejvíce klesající akcií týdne byla opětovně CME, která přišla o 3,9 procenta na 93 Kč. U společnosti se neobjevila žádná korporátní informace. Šlo spíše o korekci předchozího prudkého růstu.

Naopak nejvíce rostoucí akcií týdne byla Fortuna, která zvedla cenu o 4,4 procenta na 108,9 Kč. Fortuna oznámila, že dokončila akvizici Hattrick Sports a současně prodala svoji loterijní část Sazce. Vzhledem k oznámené aktivitě se Sazkou může trh spekulovat i na další možné spolupráci s touto společností.

Příští týden by se měl nést v poklidném duchu. Na programu nejsou žádné potenciální tržní impulzy. V USA a v Londýně budou mít navíc v pondělí zavřeno kvůli svátku. \"Celkově pro příští týden nečekáme výraznější pohyby a mírně kladný sentiment,\" odhadl analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK