Lety British Airways v Londýně se mají vracet k normálu

28.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 28. května (ČTK) - Také v průběhu dnešního dne lze očekávat problémy s lety společnosti British Airways, kterou postihl výpadek počítačových systémů. Aerolinie nicméně uvedly, že na londýnském letišti Gatwick očekávají návrat k \"téměř běžnému provozu\" a také na letišti Heathrow by měla být zajištěna většina služeb ze strany firmy. Cestujícím aerolinie doporučují, aby před cestou na letiště zkontrolovali svůj let na stránkách www.ba.com, napsal zpravodajský server BBC News.

Kvůli výpadku počítačových systémů bylo v sobotu zrušeno množství letů British Airways na letištích Heathrow a Gatwick. Opatření způsobilo na obou letištích chaos kvůli tisícům cestujících tlačících se v odbavovacích halách.

Společnost později uvedla, že nemá důkazy o tom, že by výpadek byl zaviněn kybernetickým útokem. Problém se údajně týkal energetického zdroje.

Společnost British Airways v noci na dnešek uvedla, že očekává, že dálkové lety směřující do Londýna budou v neděli již opět přistávat podle letového řádu.

Aerolinie se také omluvily za problémy a oznámily, že odškodňují zákazníky a zajišťují změny rezervací.

Podle webu Letiště Václava Havla byly sobotní večerní lety British Airways zrušeny, u dnešních příletů a odletů společnosti žádné upozornění zatím není.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK