Carnibona zavře Masokombinát Plzeň, propustí 230 lidí

29.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. května (ČTK) - Skupina Carnibona ukončí k 31. srpnu výrobu masných produktů v Masokombinátu Plzeň. Závod propustí zhruba 230 lidí. Důvodem uzavření plzeňského závodu je jeho nízká efektivita. Vyplývá to z informací společnosti.

V České republice podle jednatele Masokombinátu Plzeň a generálního ředitele Carnibony Ladislava Čechoviče zůstane zachováno obchodní zastoupení společnosti Carnibona a stejně tak značka masných výrobků Schneider, pod kterou Masokombinát Plzeň vyrábí.

\"Akvizice Schneideru byla pro náš holding vstupenka na český trh. Schneider má na tomto trhu významné postavení především jako obchodní značka masových výrobků. Uzavřením výrobního závodu toto postavení neztrácíme, protože na českém trhu budeme s výrobky Schneider i nadále výrazně obchodně působit. Uzavření masokombinátu nám umožní zefektivnit výrobu a v konečném důsledku budeme pružnější i při plnění požadavků zákazníků,\" uvedl.

Carnibona Group je jeden z předních zpracovatelů masa ve střední Evropě. Spadají pod ní společnosti Masokombinát Plzeň, Mecom Group a Kaiser Food, které podnikají v oblasti výroby, distribuce a prodeje masných produktů na trzích v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Majitelem skupiny je investiční společnost Penta. Penta bude pro Carnibonu hledat strategického partnera, protože se chce z masného průmyslu stáhnout.

Carnibona měla loni tržby 148 milionů eur a blíže nespecifikovaný zisk. Na slovenském a maďarském trhu rostla zhruba o pět procent. Na německém trhu, kam nedávno expandovala, zvýšila tržby o 40 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK