V čele Hypoteční banky je nově Jiří Feix

29.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. května (ČTK) - V čele Hypoteční banky, která patří do skupiny ČSOB, je od minulého týdne Jiří Feix (45). Nový generální ředitel a předseda představenstva vystřídal ve funkci Jana Sadila, který po 13 letech vedení banky přešel v dubnu do představenstva ČSOB. Informaci serveru ihned.cz dnes potvrdila ČTK mluvčí Hypoteční banky Marie Mocková.

Feix v ČSOB pracuje od roku 1995. Získal zkušenosti zejména v oblasti úvěrů pro firmy a podnikatele. Věnoval se též financování zahraničního obchodu, marketingu, platebním produktům a projektovému vedení. Poslední dva roky v ČSOB vedl útvar spotřebního financování.

Feixovým hlavním úkolem bude udržet Hypoteční banku na pozici lídra hypotečního trhu. Tržní podíl Hypoteční banky podle statistik ministerstva pro místní rozvoj na konci loňského roku činil 29,2 procenta, což je meziroční zvýšení o 1,4 procentního bodu.

Představenstvo Hypoteční banky bude tímto krokem kompletní. Feix doplnil vrchního ředitele pro oblast obchodu Vlastimila Nigrina a vrchní ředitelku pro oblast finance a rizika Michaelu Lhotkovou.

Hypoteční banka je první specializovanou hypoteční bankou a zároveň největším poskytovatelem hypoték v České republice. Je součástí finanční skupiny ČSOB a belgické skupiny KBC. Jediným akcionářem banky je ČSOB.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK